Secció recomanada per

LA FIRA MÉS GRAN D'EUROPA

Obre la Gamescom amb novetats en les consoles de Sony, Microsoft i Nintendo

Microsoft anuncia que el seu nou sistema operatiu, el Windows 10, estarà disponible per a la Xbox One a partir del novembre

Visitants a la Gamescom juguen al nou videojoc ’Star Wars: Battlefront’, publicat per EA.

Visitants a la Gamescom juguen al nou videojoc ’Star Wars: Battlefront’, publicat per EA. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

La fira de videojocs Gamescom ha obert aquest dimecres les seves portes a Colònia (oest d'Alemanya), amb previsions optimistes per a l'any i interessants novetats, principalment jocs i accessoris, per a les consoles de Sony, Microsoft i Nintendo.

La mostra, que es prolongarà fins diumenge, acull unes 800 empreses de més de 40 països i uns 335.000 visitants, entre professionals del sector i aficionats.

En la fira hi destaca la presentació d'una sèrie de nous jocs per a la Xbox One de Microsoft i la Play Station 4 de Sony, jocs que intenten explotar al màxim les capacitats d'aquestes consoles, que ja fa un any i mig que són al mercat.

El gegant nord-americà de la informàtica va presentar ahir davant els mitjans els títols 'Scalebound', 'Quantum Break', 'Crackdown 3', la tercera temporada de 'Killer Instinct' i 'The Rise of the Tomb Raider', encara que molts es començaran a comercialitzar la tardor del 2016.

FUSIÓ ENTRE PC I CONSOLA

Microsoft també va avançar que el seu nou sistema operatiu, el Windows 10, estarà a partir del novembre disponible per a la Xbox One, fet que seguirà difuminant les fronteres entre els videojocs per a ordinador i per a consola.

L'empresa nipona no ha organitzat cap acte per a la premsa especialitzada i mostrarà directament les seves novetats als aficionats, que podran visitar la fira a partir d'aquest dijous.

CREIXEMENT GLOBAL DEL SECTOR

L'obertura de la Gamescom també va servir per repassar les bones expectatives del sector, que segons un estudi presentat en la inauguració preveu un creixement global per a aquest any superior al 10 %.

Notícies relacionades

"El mercat creix amb un dinamisme mai vist", va assegurar en l'obertura de la mostra Maximilian Schenk, director executiu de l'Associació Federal de Software d'Entreteniment Interactiu (BIU) d'Alemanya.

El país convidat en aquesta edició és el Regne Unit, que compta amb un important sector econòmic dedicat als videojocs.