Secció recomanada per

FI DEL PROGRAMA 'GLASS EXPLORER'

Google deixarà de vendre les seves ulleres intel·ligents aquest dilluns

El gegant d'internet seguirà treballant per perfeccionar les Google Glass

La companyia incorporarà al projecte els suggeriments dels milers d'usuaris que les han provat aquests dos anys

Sergey Brin, un dels cofundadors del prototip, amb unes Google Glass.

Sergey Brin, un dels cofundadors del prototip, amb unes Google Glass. / Jeff Chiu (AP)

1
Es llegeix en minuts

Google deixarà de vendre el prototip de les seves ulleres intel·ligents, les Google Glass, el dia 19 de gener però seguirà treballant a perfeccionar el dispositiu per llançar-lo al mercat en el futur.

Amb aquest pas, Google posa fi al programa 'Glass Explorer', que durant dos anys ha permès a la companyia conèixer l'opinió dels diversos milers de persones que han provat les ulleres interactives i incorporar-hi els canvis suggerits.

A més, l'equip que desenvolupa les ulleres intel·ligents deixarà de ser part del laboratori Google X per conformar una unitat independent.

"Ens estem graduant oficialment de Google X per crear el nostre propi equip aquí a Google. Volem avançar més per deixar de ser un concepte i passar a ser una realitat", ha explicat la companyia en un comunicat.

Les Google Glass incorporen una petita pantalla al costat dret sobre la qual es projecta informació i permeten navegar per internet, gravar vídeo i fer fotografies, si bé el nombre d'aplicacions disponibles per al dispositiu encara és reduït.

La data de venda oficial en el mercat de les Google Glass, un producte del qual es va començar a parlar a finals del 2011, s'havia previst en principi per al segon semestre del 2014.

PROJECTE POLÈMIC

No obstant, les ulleres intel·ligents de Google han rebut crítiques vinculades amb la privacitat i la seguretat pública. Es tem, per exemple, que puguin distreure els conductors.

Un sondeig recent de Forrester va revelar que a la meitat dels nord-americans adults els preocupa l'impacte de les ulleres intel·ligents en la privacitat.

Notícies relacionades

Amb l'excepció del 16 d'abril, quan la companyia va posar un nombre reduït de prototips a la venda general als Estats Units, l'única manera d'adquirir-les era amb una invitació especial de l'empresa.

PREU FINAL

Es rumoreja que la companyia podria rebaixar el preu final de les seves ulleres fins als 600 dòlars.