Secció recomanada per

Ja no hi ha excusa per a les tasques pendents

A Trello, les tasques s'anoten en targetes individuals i cada targeta es gestiona de manera independent de la resta

Imatge de l’’app’ Trello en un dispositiu mòbil.

Imatge de l’’app’ Trello en un dispositiu mòbil. / www.trello.com

1
Es llegeix en minuts

Trello és una 'app' de gestió de tasques. És a dir, una eina que permet fer llistes de tasques pendents i gestionar-les de la millor manera possible. Fins aquí, cap novetat; existeixen desenes d''app' similars al mercat. Però Trello és especial. Mentre que les seves competidores es limiten a col·locar al costat de cada una de les tasques pendents de l'usuari una casella en blanc que es marca amb el senyal de "fet" quan la tasca ha estat completada, Trello es basa en el mètode japonès Kanban.

Trello és una 'app' de gestió de tasques. Gens sorprenent: existeixen desenes d''app' similars al mercat. Però Trello és especial

El mètode Kanban és una pissarra o un plafó que es penja a la paret i que es divideix en columnes. Les diferents tasques s'escriuen en 'post-its' i es col·loquen a la primera de les columnes, la corresponent a "tasques pendents". Quan la tasca està en marxa, el 'post-it' es trasllada a la columna següent, "tasques en marxa". La tercera columna és, òbviament, la que correspon a les "tasques acabades". De fet no és tan senzill com això. El mètode Kanban admet variants i diferents divisions per columnes, però en la pràctica tot es redueix a l'organització de les tasques en funció de la seva fase de realització.

¿I com s'aplica el mètode Kanban a l''app' Trello? Bàsicament, fent que la gestió de les tasques sigui més física i visual. Les tasques s'anoten en targetes individuals i cada targeta es gestiona de manera independent. En aquest sentit, Trello sembla més una pissarra de flux de treball que una llista de tasques tradicional -o una llista de la compra, per entendre'ns-.

Trello es basa en el mètode japonès Kanban, una pissarra que es divideix en columnes i en què la tasca va passant d'una a l'altra a mesura que progressa 

Notícies relacionades

De l'èxit de Trello parlen els quatre milions i mig d'usuaris que s'han descarregat l'aplicació i que l'utilitzen des del seu llançament el 2011. De fet, Trello ja ha adquirit la consistència suficient, més de deu milions de dòlars de beneficis per desvincular-se de la companyia matriu, Fog Creek Software, i convertir-se en una companyia independent.