Secció recomanada per

FIRA DE VIDEOJOCS E3

Sony porta la Playstation 4 a qualsevol televisió de la casa

La companyia avançarà en exclusiva continguts de Destiny a l'estiu i llançarà Little Big Planet 3 a finals d'any

El president de Sony Computer Entertainment America, Shawn Layden, a la roda de premsa de Play Station, a Los Angeles.

El president de Sony Computer Entertainment America, Shawn Layden, a la roda de premsa de Play Station, a Los Angeles. / EFE

2
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / Barcelona

La fira de videojocs E3 de Los Angeles és la fira dels títols, no del 'hardware'. Però Sony, que de moment guanya la batalla de les consoles de nova generació, no ha volgut oblidar-se de les novetats en aquest sentit i ha anunciat durant la seva conferència que llançarà Playstation TV, un aparell per portar els continguts de la Playstation 4 (PS4) a qualsevol televisor de la casa.

L'aparell, d'èxit al Japó, permet connectar remotament la PS4 i Playstation TV, de manera que l'usuari pot jugar als jocs de la consola en qualsevol televisor de casa. A més, permet l'accés al catàleg de música i cine de Sony, i dóna accés a la descàrrega d'alguns jocs. Arribarà als EUA al preu de 99 dòlars (a Europa el preu està per determinar) a la tardor.

Un altre dels anuncis va ser la beta de Playstation Now, el servei de jocs en 'streaming' de Sony, que permetrà jugar al catàleg de PS3 a la PS4. Arribarà als EUA el 31 de juliol.

Jocs, jocs i més jocs

Però els verdaders protagonistes de la conferència de Sony van ser els jocs. Va obrir la gala l'esperat Destiny, que si bé es posarà a la venda també per a altres plataformes, els usuaris de PS4 tindran accés a continguts exclusius anticipats, com a versions beta, i podran comprar un 'pack' de consola (blanca) i joc el 9 de setembre.

Una altra de les grans apostes de PS4, The Order 1886, va aparèixer a la conferència, encara que no arribarà al mercat fins l'any que ve, mentre que el que sí que estarà disponible per Nadal és Little Big Planet 3, que manté l'estètica 2D original i dóna més importància a manera de joc cooperatiu.

Notícies relacionades

El terror tindrà un paper important en el catàleg de Sony. La firma ha anunciat  Bloodborne (dels creadors de Dark Souls), Dead Island 2 i Let it Die, entre altres. Altres títols també mostrats han estat Far Cry 4, Mortal Kombat X, els 'remakes' de Grand Theft Auto 4 (GTA 4) i The Last of Us per a PS4, i contingut extra d'inFamous: Second Son, entre altres. Batman Arkham Knight i Uncharted 4: A Thief’s End arribaran el 2015.

Els jocs independents també tenen el seu espai en la consola de Sony. Els creadors de Journey llançaran Abzû, mentre que un nou 'shooter', Entwined, debuta a la botiga virtual aquesta setmana. No Man's Sky, mentrestant, també es va deixar veure, encara que sense data de llançament.