Secció recomanada per

INTIMITAT EN ENTREDIT

Facebook activa sense avisar un sistema d'identificació automàtica de persones en fotos

La funció examina les cares i suggereix a l'usuari a quins amics seus corresponen

Menú de la identificació automàtica en fotos, amb l’opció activada per defecte. Les imatges dels contactes estan pixelades.

Menú de la identificació automàtica en fotos, amb l’opció activada per defecte. Les imatges dels contactes estan pixelades.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Facebook ha posat en marxa a nivell mundial sense avisar un sistema d'identificació automàtica de persones a lesfotografies que els usuaris difonen a la xarxa social. El servei, que funciona des del desembre als EUA, suggereix a qui corresponen lescares que apareixen a la imatge que publica un internauta (han de seramics seus i haver estat etiquetades abans en altres fotos), i després aquest valida la identificació.

L'opció dedetecció automàtica de la cara està activada per defecte alsperfils dels usuaris deFacebook, cosa que ha desencadenat un nou escàndol sobre la manera com la xarxa social gestiona la intimitat dels seus 500 milions de clients, segons ha informat la cadena britànica BBC.

Facebook: "Hauríem d'haver estat més clars"

L'àrea de premsa deFacebook ha admès que l'empresa podria haver explicat més bé la nova funció. "Hauríem d'haver estat més clars amb la gent durant el procés d'implementació, quan [el servei] s'ha tornat disponible per a ells", han reconegut. Malgrat tot, el departament ha manifestat que no té previst comunicar aquesta innovació o altres futurs canvis directament a cada usuari, sinó que utilitzarà per a aquest fi les pàgines i els blocs de la companyia.

Perdesactivar la identificació automàtica en fotografies, l'usuari ha d'obrir el menú'Compte' i prémer sobre'Configuració de la privacitat'. Després s'ha d'anar a'Personalitzar la configuració' i, en l'apartat'Coses que altres comparteixen', editar la casella de'Suggerir-me per a les etiquetes de les fotos dels meus amics'. Allà ha de marcar l'opció'Funció desactivada'.

Queixes habituals

Notícies relacionades

El 2009 ja hi va haver queixes sobre l'alambinada normativa de gestió de la intimitat de la xarxa social (llavors era més llarga que la Constitució dels EUA).Facebook ha anat simplificant aquesta declaració posteriorment.

Experts en protecció de dades han advocat perquè els usuaris de la web tinguin més control sobre qui les etiqueten i han demanat queFacebookposi en marxa un criteri de "privacitat per defecte". La xarxa social no ha fet cas d'aquestes reivindicacions.