Violència masclista a Carabanchel

Detingut un home després d’assassinar l’exparella i la filla de quatre anys a Madrid

L’home va ser trobat en estat greu amb una ferida al coll després que s’intentés treure la vida

Agencia ATLAS | Foto: EP

2
Es llegeix en minuts
Roberto Bécares

Un home de 26 anys ha assassinat presumptament a punyalades l’exparella, d’uns 25 anys, i la filla de tots dos, d’entre quatre i cinc anys, cap a les 00.30 hores d’aquesta matinada en un immoble del carrer Jacobeo, al districte madrileny de Carabanchel, segons informen fonts d’Emergències Madrid i de la Prefectura Superior de Policia de Madrid.

La parella estava en tràmits de separació i hi havia alguna denúncia prèvia per maltractament, apunten fonts de la família. «Estic fatal, al meu gendre se li n’ha anat el cap», confessava visiblement afectat el pare de la víctima.

La policia va haver de retirar per ordre judicial fa aproximadament dos mesos les mesures de protecció a la dona després que en un procediment de maltractament fos absolt el seu presumpte agressor, l’exparella, van informar a Efe fonts de la investigació. La víctima va estar registrada en el sistema policial VioGén, en el qual va ser qualificada com un cas de risc alt, motiu pel qual tenia unes mesures de protecció molt elevades.

Detingut a l’hospital

Els facultatius del Samur Protecció Civil que van acudir al lloc van traslladar així mateix en estat greu a l’Hospital 12 de Octubre l’home amb ferida al coll, ja que va intentar suïcidar-se. La policia ha detingut l’home com a suposat autor de l’apunyalament, en el que s’investiga com un cas de violència masclista.

Les fonts han assenyalat que la nena, que va ser trobada morta en un llit, presentava ferides importants al coll mentre que la dona, la mare, havia sigut apunyalada al tòrax i en diverses parts del cos.

Notícies relacionades

El cos de la dona va ser localitzat al garatge de l’immoble, mentre que el de la nena i el de l’home ferit eren al domicili.

La Brigada V d’Homicidis de la Policia Nacional s’ha fet càrrec de la investigació de l’assassinat, que, si es confirma, podria suposar el 53è assassinat masclista des de començament d’any.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 53 idiomes diferents, igual com el correu 016-online@igualdad.gob.es; també es presta atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600.000.016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació Anar 900.202.010.

En una situació d’emergència, es pot trucar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i, en cas de no poder fer-ho, es pot recórrer a l’aplicació Alertcops, des de la qual s’envia un senyal d’alerta a la policia amb geolocalització.