Comunitat de Madrid

Detinguda per segona vegada l’exparella de la dona assassinada a Getafe perquè la seva coartada era falsa

L’home es va entregar diumenge a la matinada i va quedar en llibertat després d’aportar proves que intentaven demostrar que no es trobava al lloc del crim

2
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a Madrid l’exparella de la dona de 39 anys assassinada a punyalades dissabte a la localitat madrilenya de Getafe, després que en un primer moment quedés en llibertat al presentar una coartada. Aquest segon arrest s’ha produït després de comprovar-se que la coartada que havia facilitat era falsa, segons han confirmat a Europa Press fonts policials.

Es tracta de l’home que es va entregar diumenge a la matinada a les dependències policials i va quedar en llibertat hores després a l’aportar proves per intentar demostrar que no es trobava al lloc del crim a l’hora dels fets.

Els agents del Grup VI d’homicidis van continuar amb la investigació i van tornar a detenir-lo al cap de poques hores al trobar nous indicis de la seva participació, ha informat la Prefectura Superior de Policia de Madrid.

La principal línia d’investigació que consideren els agents és que pogués ser un assassinat amb motivació masclista.

Va ser l’alcaldessa de Getafe, Sara Hernández, qui diumenge al matí va anunciar la detenció de l’exparella de la víctima en un missatge publicat al seu compte d’X (abans Twitter).

«Acaben d’informar-me que el Cos Nacional de Policia ha detingut el sospitós de l’assassinat masclista d’ahir en ple carrer de Getafe. Espero que tot el pes de la justícia aclareixi aquest terrible succés i prengui les mesures contundents i necessàries», va escriure.

Els serveis d’emergències van rebre dissabte a les 13.45 hores un avís en el qual s’alertava que una dona havia patit una agressió a l’avinguda Arcas del Agua, a Getafe, i presentava diverses ferides d’arma blanca.

Al lloc dels fets hi va acudir la Policia Nacional, la Policia Local i el Summa 112, i els sanitaris li van fer durant 20 minuts maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada, però no va ser possible revertir la parada i van confirmar la mort de la dona.

Després d’assestar-li les punyalades mortals, el presumpte assassí va fugir del lloc, va indicar Hernández en una altra publicació, fins que ha sigut detingut aquest diumenge.

Notícies relacionades

La regidora de Getafe ha anunciat que aquest dilluns a les 18.00 hores se celebrarà a la plaça de la Constitució de Getafe una concentració per rendir homenatge a la víctima.

En cas de confirmar-se que es tracta d’un crim masclista, seria la víctima número 52 des de començament d’any a Espanya i la 1.237 des del 2003, quan es van començar a registrar.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, igual com el correu 016-online@igualdad.gob.es; també es presta atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600.000.016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900.202.010.


En una situació d’emergència, es pot trucar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062), i en cas de no poder trucar es pot recórrer a l’aplicació ALERTCOPS, des de la qual s’envia un senyal d’alerta a la policia amb la geolocalització.