Investigació

Incendi en una altra discoteca de Múrcia: la Policia desallotja centenars de persones a Atalayas

L’origen del foc va ser al quadro de llums del Nocturno, local situat davant del Teatre

Incendi en una altra discoteca de Múrcia: la Policia desallotja centenars de persones a Atalayas
1
Es llegeix en minuts

Un nouincendi en una discoteca de la zona de Atalayas deMúrcia feia saltar totes les alarmes de matinada, quan encara és viu el record de la tragèdia, que va segar l’existència de tretze persones l’1 octubre. Aquesta vegada, el foc es va originar en un quadro elèctric del local Nocturno, que casualment està davant de la tristament coneguda Teatre.

Passava cap a les dues del matí. Al lloc es van mobilitzar nombroses patrulles de Policia Local, per desallotjar l’establiment d’oci i tallar el carrer, així com efectius dels Bombers, alertats pels agents, per sufocar l’incendi. 

En concret, es van desplaçar cinc vehicles amb quinze efectius, que van trigar al voltant d’una hora i mitja a sufocar les flames, apunten fonts del cos.

Tal com van explicar les mateixes fonts, el quadro de llums que va començar a cremar es trobava en una de les parets exteriors del local. Sortien moltes espurnes i molt fum de l’esmentat quadro elèctric. 

Es va alertar tècnics d’Iberdrola, perquè es personessin al lloc i controlessin que no hi havia problema i si calia procedir a un tall de subministrament.

Afortunadament, l’incident es va saldar sense danys personals

Passada una hora i mitja i fetes totes les comprovacions oportunes pels tècnics es va tornar a reactivar l’activitat del local cap a tres quarts de quatre del matí. 

Notícies relacionades

El cas del foc a les discoteques d’Atalayas està judicialitzat, tot i que la jutge d’instrucció aixecava el secret del sumari fa tot just uns dies. A falta que els professionals de la Policia Científica desplaçats a Múrcia des de Madrid elaborin el seu informe definitiu, la principal hipòtesi que hi ha sobre la taula és que el que va causar el foc va ser una bengala de foc fred, no un curtcircuit, com en el recent episodi del Nocturno. 

El Grup d’Homicidis de la Policia Nacional ja va prendre en el seu moment declaració a testimonis i no descarta començar a citar d’aquí a uns dies possibles investigats.