Agredida sexualment pel seu cap després de 19 mesos sense fer ni un sol dia de festa

La víctima, que va treballar primer en un basar de Caravaca de la Cruz i després la van portar a un altre de Cieza, va aconseguir escapar i va acudir a la Policia

Agredida sexualment pel seu cap després de 19 mesos sense fer ni un sol dia de festa
2
Es llegeix en minuts

Va estar 19 mesos sense fer ni un sol dia de festa i va acabar sent agredida sexualment per un dels seus caps. L’amenaçaven de manera constant dient-li que, si parlava, mai podria regularitzar la seva situació a Espanya i, a més, no li pagarien. Va aconseguir escapar i denunciar la seva situació. La Policia Nacional va procedir a l’arrest de quatre persones, dos homes i dues dones, tot i que ja estan en llibertat amb càrrecs, després de passar pel Jutjat de Guàrdia. Tant la víctima com els sospitosos són d’origen xinès, segons indica la Policia en un comunicat de premsa.

La dona va arribar a Múrcia després de ser captada per una compatriota que li va oferir «una feina amb unes condicions que després no es van complir mitjançant un anunci amb la falsa promesa de regularitzar la seva situació a Espanya». En concret, tot va començar a principis de l’any 2022, quan la víctima va veure un anunci a internet en què es buscaven empleats per a un basar a Caravaca de la Cruz.

«Després de posar-se en contacte amb les persones responsables, per concretar les condicions en què es desenvoluparia la feina, li van dir que el sou era de 1.400 euros mensuals, amb un dia lliure a la setmana, que li pagarien les hores extres i que, després de dos anys, regularitzarien la seva situació al país». Era tot mentida. No obstant, la dona s’ho va creure i es va mudar de Bilbao a Múrcia. Allà va començar el seu malson.

Vigilada constantment

Tal com detalla el cos, «a la seva arribada va ser rebuda per un matrimoni, propietaris del basar on anava a treballar, que la van sotmetre a unes condicions laborals totalment diferents de les pactades, que van arribar a ser realment abusives: en 19 mesos treballats no va fer ni un sol dia de festa, va ser sotmesa a llargues i intenses jornades de treball en què gairebé no sortia del domicili ja que estava contínuament sota vigilància dels seus captadors».  

Notícies relacionades

Després la van traslladar a Cieza, «per treballar en un altre basar propietat d’un altre matrimoni de la mateixa nacionalitat, en les mateixes condicions costoses, a més de treballar a casa dels pares del primer captador, on va ser víctima del pare d’aquest, que pel que sembla i en un moment donat, es va abalançar contra la dona per sotmetre-la a tocaments de caràcter sexual no consentits», continua la nota policial. Fins que va poder fugir. Ho va fer de manera tan atropellada que va deixar al pis dels seus agressors totes les seves coses.

La Policia Nacional, en col·laboració amb les policies locals de Caravaca de la Cruz i Cieza respectivament, va posar fil a l’agulla, va inspeccionar els basars i va procedir a l’arrest dels dos matrimonis sospitosos. En la primera de les parelles l’home té 36 anys i la seva dona, 32; en l’altra, 61 l’home (el presumpte agressor sexual) i 59 la dona.