A Barcelona

Vídeo | Un home que volia vendre una ploma a Barcelona acaba emmanillat per falsos policies que li roben més de 30.000 euros

Els Mossos investiguen una baralla amb pals i cadires al Poble-sec de Barcelona

Batuda contra el maltractament animal: 13 detinguts i 400 animals rescatats en una operació sense precedents

Van contactar amb la víctima mitjançant una aplicació de compravenda de productes entre particulars, amb l’excusa de vendre una ploma estilogràfica

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents del cos de Mossos de la comissaria de l’Eixample de Barcelona van detenir l’11 d’octubre tres homes de 53, 45 i 44 anys com a presumptes autors dels delictes de robatori amb intimidació, detenció il·legal, usurpació de funcions públiques i violació de domicili, segons han informat aquest dijous. A un d’ells, també per un delicte de tinença il·lícita d’armes per la trobada d’una escopeta de calibre 12 i no disposar de llicència per tenir-la.

El 16 de setembre, la víctima va contactar, per mitjà d’una aplicació de compravenda entre particulars, amb el presumpte venedor d’una ploma estilogràfica. Després de tot un procés de negociació van arribar a un acord i van decidir trobar-se el dia 19 per fer efectiva la transacció al domicili de la víctima.

Després de quedar i revisar el producte, la víctima va decidir no comprar la ploma, per la qual cosa va acompanyar al portal de la finca el presumpte venedor, però abans d’abandonar el domicili aquest va fer una trucada a algú amb actitud nerviosa.

Buscaven un rellotge

En pocs minuts, tres homes identificant-se com a policies van abordar i van emmanillar tant la víctima com el presumpte venedor i els van fer entrar a l’interior del domicili de nou. Els detinguts van manifestar que tenien una ordre judicial per escorcollar el pis i buscar-hi un rellotge valorat en 800.000 euros, que suposadament havia sigut sostret.

Van iniciar una simulació d’actuació policial en la qual van registrar tot el domicili a la recerca d’objectes, suposadament emparats per aquesta ordre judicial, i finalment es van emportar joies, un rellotge, diners en efectiu i monedes.

Citació

Posteriorment se’n van anar amb el presumpte venedor, ja que van indicar que els havia d’acompanyar, i a la víctima la van informar que li enviarien una citació judicial per poder comparèixer davant l’autoritat judicial i així recuperar els objectes intervinguts.

Notícies relacionades

El 21 de setembre, la víctima va explicar aquests fets a la comissaria de l’Eixample de Barcelona i es va iniciar una investigació. Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van poder identificar el presumpte venedor i dos dels falsos policies, i es continua treballant per identificar el quart autor.

A primera hora de l’11 d’octubre agents de la unitat d’investigació de l’Eixample de Barcelona van fer, juntament amb efectius de la unitat d’investigació de Sarrià de Barcelona, efectius de seguretat ciutadana de Badalona i agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI), un dispositiu d’entrada i registre en un domicili de Badalona on van detenir els tres autors i van intervenir objectes relacionats amb el fet delictiu de Badalona del 13 d’octubre.