Investigació

Noves dades sobre la mort d’Álvaro Prieto: una càmera grava el jove al sostre del tren

Prieto va tocar el pantògraf del tren i es va electrocutar

Noves dades sobre la mort d’Álvaro Prieto: una càmera grava el jove al sostre del tren

Noelia Santos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un reporter que treballava per a un programa de Televisió Espanyola va gravar dilluns unes imatges en les quals es va poder veure un cos atrapat entre dos vagons d’un tren que finalment es va identificar com el del jove Álvaro Prieto, cordovès de 18 anys que va desaparèixer dijous al matí a Sevilla.

Fonts de la investigació van assenyalar que «totes les hipòtesis es mantenen obertes» tot i que les línies d’investigació més probables apunten a «un accident» o que morís «electrocutat» per una descàrrega, les catenàries de les vies ferroviàries tenen alta tensió, segons ha pogut conèixer aquest diari, ja que «parts del cos estaven carbonitzades».

Ara s’ha sabut que una càmera de seguretat d’una gasolinera pròxima a la zona de tallers de l’estació de Santa Justa va gravar també Álvaro Prieto al sostre del tren en el qual va ser trobat sense vida. Prieto va tocar el pantògraf del tren i es va electrocutar, al rebre una forta descàrrega que va acabar immediatament amb la seva vida. Així ho han confirmat a diariodesevilla.es fonts de la investigació.

Notícies relacionades

El cadàver ha aparegut en una zona de difícil accés, tancada i flanquejada per un mur, només en part enderrocat per motiu d’unes obres, cosa que permet entrar en aquests terrenys propietat d’Adif, empresa adscrita al Ministeri de Foment i responsable de les infraestructures ferroviàries.

Després de la descàrrega elèctrica, el jove va caure ja sense vida al buit entre dos vagons, en el qual el seu cos ha estat durant quatre dies fins que va ser trobat casualment per dos periodistes dilluns al migdia. Aquesta gravació confirma la hipòtesi inicial de la policia, que el jove va morir de forma accidental i per electrocució.