A Lena

En quad sense carnet, assegurança ni ITV transportant un burro mort sense xip: la surrealista actuació de la policia a Astúries

La dona s’enfronta a una pena de presó de tres a sis mesos, o treballs per a la comunitat, i a sancions administratives

En quad sense carnet, assegurança ni ITV transportant un burro mort sense xip: la surrealista actuació de la policia a Astúries

C.M.B.

1
Es llegeix en minuts

Una dona, la identitat de la qual es correspon amb les inicials R. I. A. i de 41 anys, va ser detinguda per la Policia Local de Lena per un presumpte delicte contra la seguretat viària. Els fets són peculiars, també greus: circulava sense carnet, en un quad sense ITV i sense assegurança. Al remolc que estava acoblat al vehicle hi portava un burro mort que no tenia «xip». Aquesta veïna de Lena s’enfronta a una pena de presó d’entre tres i sis mesos, o treballs comunitaris (entre 31 i 90 dies). També haurà de pagar una multa.

Els fets van passar dilluns, 2 d’octubre, segons les diligències de la Policia Local. La dona està investigada com a presumpta autora d’un delicte «contra la seguretat del trànsit». Conduïa un quad agrícola sense permís de conducció perquè havia perdut ja la totalitat del saldo de punts, segons les fonts oficials.

Sense ITV ni assegurança

Les diligències no van acabar aquí. Agents de la Policia Local van comprovar que el vehicle no tenia l’assegurança obligatòria ni ITV. A més, «portava acoblat un remolc lleuger amb placa de matrícula que no es corresponia amb el vehicle tractor». I encara pitjor: «Transportava un burro mort, del qual també es va acreditar que no tenia identificació (xip)». Els fets van ser posats en coneixement de l’Oficina Comarcal, dependent de la Conselleria de Medi Rural i Política Agrària –es va aixecar acta a tal efecte–.

Notícies relacionades

Quant a les diligències de la Policia Local, l’atestat va ser remès a l’Autoritat Judicial. A més de la condemna anteriorment citada, la dona s’enfronta a denúncies administratives per no tenir assegurança ni ITV del vehicle, del qual va resultar ser la titutar.

No és el primer succés de trànsit amb animals involucrats en les últimes setmanes. Fa una mica més d’un mes, un home va ser detingut a Ciaño per conduir sense carnet de conduir. Portava a bord del vehicle dues cabres. Aquesta vegada eren vives, se’n van anar del lloc dels fets junt amb l’acompanyant que anava amb el conductor al cotxe.