Foc

José Ballesta, alcalde de Múrcia, sobre les causes de l’incendi: «Caigui qui caigui, això s’aclarirà»

El regidor informa que només han sigut identificats 3 dels 13 cadàvers trobats

José Ballesta, alcalde de Múrcia, sobre les causes de l’incendi: «Caigui qui caigui, això s’aclarirà»
1
Es llegeix en minuts

«Sigui qui sigui, caigui qui caigui, costi el que costi i pesi a qui li pesi, això s’aclarirà», va assegurar aquest diumenge a la tarda l’alcalde de Múrcia, José Ballesta, durant la roda de premsa posterior al comitè de crisi celebrat per la tarda al Consistori després de l’incendi mortal en dues discoteques de la zona d’oci d’Atalayas.

El regidor va informar que ja ha demanat tota la documentació referida als locals on va tenir lloc l’incendi a tots els serveis de l’ajuntament per esbrinar si hi va poder haver algun tipus de negligència.

«L’única cosa que podem dir de moment és que es trobaven dins l’horari d’obertura», va afirmar.

El responsable dels bombers de Múrcia va intervenir per dir que encara és «aviat» per determinar on va començar el foc. No obstant, sí que va deixar clar que al primer pis de Fonda Milagros va ser on es va trobar el principal focus de l’incendi, al que li van dedicar més esforços. És més, va ser aquí on van aparèixer els 13 cossos sense vida.

Només han identificat 3 cadàvers

D’altra banda, Ballesta va informar que només han sigut identificats 3 dels 13 cadàvers trobats, ja que als altres no se’ls pot reconèixer per les empremtes dactilars.

Notícies relacionades

Va afegir també que encara hi ha tres persones desaparegudes sense localitzar, tot i que a la zona on van aparèixer les víctimes de l’incendi no hi ha més cadàvers. «S’està fent un rastreig per quadrícules», va explicar, d’una punta a l’altra de les dues discoteques afectades pel foc per assegurar-se que no hi ha més restes humanes.

Tres unitats dels bombers continuen treballant a aquestes hores i l’ajuntament els ha procurat il·luminació nocturna. S’espera que aquest dilluns al matí puguin obrir amb normalitat tots els establiments pròxims a les discoteques.