Foc

La discoteca de Múrcia Teatre va tenir un altre incendi per una sobrecàrrega a la xarxa elèctrica el 2009

Fa catorze anys, l’amo de la discoteca va assenyalar que l’incident s’havia produït a la línia elèctrica que passava per sobre del local

La discoteca de Múrcia Teatre va tenir un altre incendi per una sobrecàrrega a la xarxa elèctrica el 2009

TOTO OLMOS

1
Es llegeix en minuts

Un incendi a la discoteca Teatre de Múrcia, localitzada a la zona Atalayas, aquest diumenge a la matinada s’ha saldat, fins al moment, amb tretze morts i quatre ferits per inhalació de fum. Però aquesta no és la primera vegada que aquest local es veu forçat a desallotjar el seu interior a causa de foc. Ja el 2009 una sobrecàrrega d’una xarxa elèctrica va ocasionar un incendi que va obligar a desplaçar un ampli dispositiu d’emergències al lloc, que va contenir les flames amb rapidesa, sense que es produïssin víctimes.

Fa catorze anys, l’amo de la discoteca, Marcos Andrés Martínez Alcázar, va emetre un comunicat en el qual va assegurar que la sobrecàrrega esmentada s’havia produït en una línia elèctrica que passava per sobre del local, cosa que va provocar l’apagada de part del polígon industrial Atalayas i diversos danys al cablatge, «i es va tenyir de fum una petita part de la façana de la sala».

El propietari va explicar que, com a mesura de precaució, es va procedir a alertar la policia i bombers, que van confirmar l’esdevingut. «La seva intervenció es va limitar bàsicament a assegurar la zona i donar per controlada la situació, ja que la sala ja havia sigut desallotjada, i el petit foc, extingit».

«L’incident va consistir que certa secció de cable com a conseqüència d’un sobreescalfament va crear un curtcircuit i es va arribar encendre lleument, sense que tingués més importància, ja que tant la línia com la façana de l’establiment comptaven amb components ignífugs», va assenyalar l’amo.

Notícies relacionades

«Poc després es van personar al lloc professionals d’Iberdrola, aquests van inspeccionar amb deteniment la xarxa i van reparar el cablatge danyat, i així la discoteca va poder continuar la seva activitat habitual al cap d’una hora i mitja aproximadament».

El propietari va precisar que Teatre rep el subministrament dels seus propis transformadors a través d’una línia soterrada. «Aquest incident ha servit per posar a prova els sistemes de seguretat i protocol d’actuació en aquests casos de l’establiment, sistemes que sens dubte van aprovar l’examen de manera excel·lent», va assegurar Martínez Alcázar.