Minut de silenci

Feia dos dies que la víctima del crim masclista de Castelló estava morta a casa seva

L’autòpsia assenyala una de les punyalades del coll com a possible causant de la mort

Feia dos dies que la víctima del crim masclista de Castelló estava morta a casa seva
2
Es llegeix en minuts

Feia dos dies que estava morta. Nicola Lupu, l’última víctimade la violència masclista a Castelló, va ser assassinada dimecres passat, dos dies abans que es trobés el seu cadàver al domicili que compartia amb la seva parella i botxí al carrer de la Unión de la capital.

Segons ha pogut saber aquest diari, així ho ha determinat l’autòpsia, realitzada aquest dilluns a l’Institut Anatòmic Forense i que també ha assenyalat una de les punyalades que l’assassinada tenia al coll com a possible causant de la mort –tot i que el cos sense vida presentava més de deu lesions per arma blanca, com ja va publicar aquest diari–. L’arma homicida va ser un ganivet de cuina d’uns 20 centímetres de fulla.

Des de dimecres sense anar a treballar

Com ha pogut esbrinar aquest mitjà de comunicació, la infermera no va acudir dijous a treballar a l’Hospital la Plana de Vila-real. No va avisar els seus superiors o companys i tampoc ho va fer divendres. Aquest va ser el dia en què les seves companyes de feina van donar la veu d’alarma. La Policia Nacional va acudir a l’immoble i, a l’aconseguir accedir al primer pis, van descobrir el cadàver de la Nicola, així com el seu assassí, penjat.

Precisament, a l’Hospital la Plana de Vila-real s’ha realitzat aquest dilluns al matí un minut de silenci per la mort d’una companya, tot i que en aquell moment encara no s’havia confirmat oficialment per part del Govern que es tractava d’un crim de violència masclista.

Entre els companys de la Nicola, consternació i emoció continguda pel tràgic final de la dona a menys de la seva parella.

La veïna de Castelló assassinada no tenia fills menors d’edat, però sí una filla gran d’una altra relació. Entre la parella no constaven denúncies prèvies, tot i que l’assassí sí que tenia antecedents per violència de gènere i comptava amb una ordre d’allunyament de la seva exdona i mare dels seus dos fills, com va publicar aquest rotatiu.

Igualtat confirma el crim masclista

Estava clar des de fa dies, però el Ministeri d’Igualtat va confirmar ahir dilluns la naturalesa masclista dels assassinats  de tres dones comesos a Castelló, Oriola (Alacant) i Cieza (Múrcia), amb la qual cosa són set les dones que han perdut la vida en mans de les seves parelles o exparelles aquest mes; 47 el 2023 i 1.231 des del 2003. La delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, va confirmar en roda de premsa els tres crims masclistes i va traslladar les condolences i suport institucional i social a les famílies i pròxims a les víctimes de la violència masclista «més extrema», així com el compromís del Govern contra la violència de gènere «en totes les seves manifestacions».

Notícies relacionades

La causa s’arxivarà judicialment a l’haver mort també l’autor del crim i la responsabilitat penal quedarà extinta.

El president de la Generalitat valenciana, Carlos Mazón, ha lamentat també aquest dilluns l’assassinat de gènere.