Astúries

Accident greu a Covadonga a l’espenyar-se un autobús amb nens que anava als llacs

Un helicòpter i vuit ambulàncies han posat rumb al lloc del sinistre davant la previsió que hi hagi diversos ferits

Està previst instal·lar-hi un hospital de campanya per valorar els menors ferits i atendre les seves famílies

1
Es llegeix en minuts

Accident greu a la carretera d’accés als llacs de Covadonga. Un autobús que donava servei de transport i portava més d’una vintena de nens d’excursió cap al famós paratge del Parc Nacional dels Picos de Europa ha tingut un accident i ha acabat bolcat després de caure pel pendent diversos metres.

La possibilitat que hi hagués ferits i nens atrapats ha fet que ràpidament es mobilitzés un gran dispositiu amb dos helicòpters, ambulàncies, bombers de suport logístic i Guàrdia Civil.

Notícies relacionades

En principi, alguns testimonis apunten que hi ha diversos ferits, tot i que no hi ha constància de morts. Finalment, també s’ha descartat que calgui evacuar persones atrapades a l’autobús, de manera que part del dispositiu s’ha retirat i s’ha mantingut sobretot la relativa a l’assistència sanitària. Les primeres informacions apunten que els ferits presenten majoritàriament fractures i aparentment no hi ha cap passatger ferit de gran gravetat.

Vuit ambulàncies han sigut mobilitzades cap al lloc, on s’instal·larà un hospital de campanya inflable a fi d’agilitzar el triatge dels ferits i per atendre les famílies dels nens.