Nombrosos antecedents

Vídeo | Detinguts els lladres que van robar 500.000 € en metàl·lic d’una casa de Castelldefels

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos han detingut tres persones, d’entre 26 i 39 anys, per un assalt violent a un domicili de Castelldefels (Barcelona) d’on es van emportar uns 500.000 euros en efectiu i joies valorades en 15.000 euros, als quals se’ls atribueixen els delictes de robatori amb violència amb arma de foc, detenció il·legal i lesions. Dos dels tres detinguts sumen 57 antecedents policials per fets contra el patrimoni i les persones, principalment.

Entorn de les 20.00 hores del dia 8 de març, dues persones van accedir al domicili de la víctima fent-se passar per repartidors, perquè aquesta els obrís la porta exterior de la vivenda. Una vegada a l’interior del recinte, van envestir la víctima, la van amenaçar exhibint una arma de foc i la van emmordassar de peus i mans.

En aquest punt els dos autors van intentar obrir la caixa forta amagada a un armari, que contenia els diners en efectiu i les joies. Amb les eines que tenien els va resultar impossible i van enviar el tercer home que estava realitzant tasques de vigilància a l’exterior a comprar eines a una ferreteria de Sant Boi. Una hora més tard, aproximadament, i ja amb les eines, van aconseguir obrir la caixa i van abandonar el seu domicili.

La investigació

La investigació es va centrar a identificar els presumptes autors a través de les possibles vies d’entrada i sortida, així com el possible mòbil del fet. Arran d’aquesta primera hipòtesi els investigadors van localitzar un possible vehicle que va portar a la identificació dels presumptes autors. Les gestions van poder determinar que un dels investigats es va desplaçar en vehicle fins a una ferreteria de la localitat de Sant Boi de Llobregat per adquirir les eines necessàries per violentar la caixa forta del domicili. Aquest individu és qui va arribar al domicili de la víctima quan portava aproximadament una hora emmordassada.

Una vegada amb el botí en el seu poder, i del resultat de l’estudi de diferents indicis, els investigadors van determinar que un dels investigats, que no tenia cap altra font d’ingressos, disposava de grans quantitats de diners en efectiu amb què havia realitzat diverses obres al domicili, havia adquirit vehicles, havia comprat diversos bitllets d’avió, despeses a locals i establiments de luxe, i fins i tot havia manifestat la seva intenció d’adquirir una llicència de VTC a Andalusia, valorada en 130.000 euros.

Altres municipis

El dia 6 de juliol, obtinguts indicis suficients per acreditar la participació dels tres investigats, els investigadors van portar a terme l’explotació del cas. En el marc de l’operatiu els agents van detenir dues de les tres persones investigades, i van portar a terme dues entrades i indagacions a les poblacions de Santa Coloma de Gramenet i Badalona. El tercer detingut es va realitzar al mateix centre penitenciari de Brians, on es trobava en presó provisional per un altre fet.

Del resultat de les entrades i indagacions es va recuperar un rellotge de la víctima, i cinc rellotges més provinents d’un robatori amb força a domicili que va tenir lloc a Vic el desembre del 2022.

Notícies relacionades

A partir dels indicis aconseguits a les entrades, i sumat que els autors coneixien la ubicació de la caixa forta i la possible existència de gran quantitat de diners en efectiu, els investigadors van concloure que es tractaria d’un fet planificat i especialitzat.

Detinguts amb antecedents violents

Segons el resultat d’una investigació portada a terme per la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Horta-Guinardó de Barcelona, un dels investigats va ser detingut com a presumpte autor d’un homicidi en grau de temptativa que es va produir el dia 4 de maig al carrer d’Anna Maria Saguí del barri del Guinardó, arran d’un tiroteig emmarcat en un assalt relacionat amb el tràfic de drogues. El detingut va ser l’autor material dels trets.