Investigació

El misteri del cadàver del nadó a la platja de Tarragona: era una nena i tenia menys de sis mesos

El primer examen forense realitzat al cos trobat a Roda de Berà apunta que va estar entre «quinze dies i dos mesos» al mar abans que les marees el portessin fins a la sorra

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

El cos d’un nadó que va ser trobat sense vida dimarts al matí a la platja Costa Daurada, a Roda de Berà (Tarragona), va passar entre «quinze dies i dos mesos» a l’aigua abans que la marea el deixés a la sorra, segons les primeres dades de l’autòpsia conegudes per CAS OBERT, canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica.

Les dades forenses obtingudes fins ara revelen, a més, que es tracta d’una nena i que no tindria més de sis mesos. Un treballador de la neteja va trobar part del cos del nadó a la platja dimarts a dos quarts de nou del matí. Diversos banyistes que l’havien vist el vespre anterior no li van donar importància, al pensar que era «un ninot», segons els seus testimonis.

Sense cap

La Guàrdia Civil investiga el cas, molt complex a causa que el cos que es va trobar a la platja no tenia cap ni la part superior del tors. A causa d’aquestes circumstàncies, els forenses no han pogut determinar fins i tot si es tracta d’una mort d’origen homicida o si va ser accidental. Les proves de l’ADN que es realitzaran a les restes del nadó podran servir, en anàlisis posteriors, per determinar-ne l’origen ètnic.

Notícies relacionades

Amb les primeres dades de l’autòpsia, la Guàrdia Civil treballa ja en diverses direccions. D’una banda, comprovar els corrents marins dels últims mesos per esbrinar des d’on va poder caure o ser llançat al mar el nadó. De l’altra, repassar els naufragis detectats al Mediterrani des de fa dos mesos, el temps màxim que l’autòpsia determina que va passar a l’aigua la nena.

En aquesta línia, l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, va apuntar la possibilitat que el nadó hagués sigut embarcat en una pastera amb direcció a Espanya que després va naufragar. Després, els corrents marins l’haurien portat fins a la platja de la província de Tarragona. Es tracta d’una de les hipòtesis que investiguen la Guàrdia Civil i el jutjat del Vendrell encarregat del cas, però no és l’única.