Rescaten a alta mar els passatgers d’una pastera i els traslladen a Múrcia

La previsió és que els 18 immigrants, tots adults, desembarquin al port de Santa Lucía, a Cartagena

Rescaten a alta mar els passatgers d’una pastera i els traslladen a Múrcia
1
Es llegeix en minuts

Una embarcació de Salvament Marítim ha rescatat a alta mar els 18 passatgers d’una pastera, que són portats a Cartagena (Múrcia), indiquen fonts pròximes al cas.

La previsió és que els immigrants, tots adults, desembarquin al port de Santa Lucía.

Després de ser interceptats i atesos per l’organització humanitària, els migrants van ser posats a disposició de la Policia Nacional, ja que és el cos que té en exclusiva les competències a Estrangeria. La Policia té l’ordre de traslladar els estrangers al Centre d’Acollida Temporal d’Immigrants (CATE) de Cartagena, instal·lat de manera provisional a El Espalmador. Allà hi seran a tot estirar 72 hores.

Notícies relacionades

Els immigrants que arriben en pastera a la Regió són custodiats per la Policia Nacional. A partir de llavors, es poden moure lliurement pel territori nacional: es pot recordar que no han comès cap delicte, que només ha entrat a Espanya de forma irregular, cosa que seria una falta administrativa. Se’ls ofereix formar part d’un programa de Migracions i quedar a càrrec d’organitzacions humanitàries, tot i que alguns prefereixen continuar el seu periple fins a França.

No obstant, la majoria d’ells accepta l’ajuda de les oenagés: quan no hi havia CATE i estaven en Escombreras, eren recollits allà per autobusos i després repartits per recursos de diferents organitzacions humanitàries, tant de la Regió de Múrcia com d’altres comunitats.