A Gröna Lund

Un mort i nou ferits al descarrilar la muntanya russa d’un parc d’atraccions a Suècia

Un mort i nou ferits al descarrilar la muntanya russa d’un parc d’atraccions a Suècia

Afp / Claudio Bresciani

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una persona ha mort i almenys nou han resultat ferides aquest diumenge després del descarrilament d’una muntanya russa en un parc d’atraccions d’Estocolm (Suècia), segons han informat les agències de notícies locals, la policia i el parc.

«Lamentablement, una persona ha mort», ha declarat a l’agència AFP Cecilia Björling, portaveu de Gröna Lund, nom oficial del parc, que ha sigut evacuat. La policia d’Estocolm, per la seva banda, ha confirmat que almenys nou persones han resultat ferides i les han traslladat a l’hospital.

«Hem rebut l’alerta cap a les 11.39 hores [hora peninsular espanyola]. Una muntanya russa havia descarrilat i diverses persones estaven ferides», ha declarat a AFP Håkan Eriksson, dels serveis d’emergència de la capital sueca. La policia i les ambulàncies s’han traslladat al lloc dels fets per auxiliar els ferits.

Helena Boström Thomas, portaveu de la policia d’Estocolm, ha dit que els ferits han patit lesions causades per caigudes. Segons Jenny Lagerstedt, corresponsal de la televisió sueca SVT que era al lloc dels fets, un vagó de l’atracció ‘Jetline’ s’ha desprès i ha caigut des d’una gran altura, emportant-se per davant diverses persones.

«De sobte he sentit un soroll metàl·lic i després les atraccions han començat a tremolar», ha declarat la periodista a la cadena sueca. «El meu marit, que era assegut fora, ha vist com un cotxe es desprenia (de l’atracció) i queia».

Notícies relacionades

«És inimaginable», ha comentat la ministra de Cultura, Parisa Liljestrand, a l’agència de notícies TT. «Fa poc vaig visitar el parc amb la meva família i no puc ni imaginar el que s’ha de sentir quan el dia més bonic es converteix de sobte en un malson».

La muntanya russa ‘Jetline’, un clàssic del parc temàtic Gröna Lund, es va inaugurar el 1988 i viatja a una velocitat d’uns 90 km/h.

Temes:

Suècia