Simulaven ser àrabs

Vídeo | Així va col·locar un clan familiar 100.000 euros en bitllets falsos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia, amb la col·laboració dels Mossos, han desarticulat un grup criminal format per quatre dones d’entre 18 i 41 anys al detectar la circulació d’una gran quantitat de bitllets de 200 i 500 euros que presentaven elements comuns de falsificació des de setembre del 2022. Els investigadors calculen que s’han introduït més de 100.000 euros al circuit financer des que es va iniciar la investigació.

Un cop analitzades les denúncies, que presentaven un mètode similar, els investigadors va determinar que els investigats accedien a establiments comercials vestits amb túniques i vels (hijabs) i simulaven accent àrab. Utilitzaven els bitllets legítims de 200 o 500 euros per adquirir qualsevol producte. Quan els treballadors comprovaven l’autenticitat dels bitllets, les dones membres de l’organització demanaven que els tornessin el bitllet al·ludint que tenien l’import exacte de la compra o bé afirmant que s’havien sentit vexades i víctimes d’un tracte racista.

Violència verbal

L’enrenou que creaven dins de l’establiment i la seva violència verbal intimidava els treballadors i generava distracció per culminar eficaçment el delicte. Les autores intercanviaven ràpidament el bitllet legítim per un bitllet fals que el venedor ja no comprovava, ja que considerava que era el mateix bitllet que havia verificat. Immediatament, les autores abandonaven el comerç proferint insults i exabruptes.

Notícies relacionades

Els investigadors van aconseguir identificar els distribuïdors de les falsificacions i es van adonar que eren membres d’un mateix clan familiar que ja havien sigut detinguts en dispositius policials anteriors i condemnats per fets similars. Els bitllets falsos es realitzaven als domicilis dels investigats, eren confeccionats artesanalment i en poques remeses, un factor que va dificultar molt les gestions de recerca i localització del punt de producció.

Finalment, el dispositiu policial va acabar amb la realització d’una indagació a Móstoles (Madrid) en la qual van ser detingudes dues de les dones investigades. La tercera detinguda va ser a Puertollano i la quarta a Jerez de la Frontera (Cadis) per part del grup de fugitius de la Policia Nacional.