A Cartagena

Condemnen una víctima de violència de gènere de Cartagena per negar que li va pegar el seu marit

Condemnen una víctima de violència de gènere de Cartagena per negar que li va pegar el seu marit
3
Es llegeix en minuts

L’Audiència Provincial de Múrcia ha confirmat la sentència d’un jutjat de Cartagena que va condemnar una víctima de violència de gènere per negar que li havia pegat el seu marit.

La dona va comparèixer el febrer del 2021 al Jutjat Penal núm. 2 de Cartagena, en un judici ràpid, en qualitat de testimoni i víctima d’un delicte de violència de gènere. Quan va declarar, va assegurar que, després d’una discussió amb el seu marit, va ensopegar i va caure, per la qual cosa es va colpejar a la cama.

En tot moment, la dona va negar que les lesions que presentava haguessin sigut causades pel seu company sentimental, «sabent que no és cert i en clara contradicció amb la resta de diligències que obren en interlocutòries», tal com es llegeix en la resolució judicial, a què ha tingut accés ‘La Opinión de Múrcia’, del grup Prensa Ibérica.

En l’atestat de la Policia Nacional, que es va mobilitzar al domicili de la parella el dia en què es va produir l’agressió, consta que, a l’arribar la patrulla, els agents van trobar la dona «amb el rostre ensangonat, entumit i un ull inflat». Les veïnes que es trobaven al lloc, recolzant la víctima, van dir a la Policia que l’autor de l’agressió era el seu marit. En el moment de la seva detenció, el mateix individu va reconèixer que havia mantingut una discussió amb la seva parella i li havia clavat diversos cops de puny a la cara. 

El mateix agressor va reconèixer, al ser detingut, que havia donat diversos cops de puny a la seva dona en una baralla

Els policies que van acudir a la vivenda van relatar que la víctima «presentava lesions evidents, dificultat per a la visió, una greu afectació emocional «i els va dir que havia sigut agredida per la seva parella, que li havia donat diversos cops de puny. No obstant, en seu judicial, ella es va desdir i va afirmar que va ensopegar i va caure.

El tribunal, al condemnar la dona, té en compte l’informe que va fer un forense el dia després de l’agressió. A aquest metge la víctima també li va dir que havia rebut un cop de puny i que havia caigut a terra. El facultatiu va reiterar això mateix al ple: que la dona li va transmetre que les lesions van ser causades per una agressió, un cop de puny i la posterior caiguda a terra. 

Presó i multa

La jutge va condemnar la víctima de violència masclista, com a autora d’un delicte de fals testimoni, a la pena de set mesos de presó i 720 euros de multa

Notícies relacionades

La dona va interposar un recurs davant l’Audiència Provincial de Múrcia, tribunal que desestima la seva petició i remarca que la condemnada «va faltar a la veritat malgrat ser advertida en diverses ocasions que podia no declarar però que si declarava havia de dir la veritat, ja que altrament podia incórrer en un delicte de fals testimoni». 

Quant al maltractador, va ser condemnat pel Jutjat Penal núm. 2 de Cartagena a la pena de tres anys i sis mesos de presó i a cinc anys sense aproximar-se a la dona. Aquesta sentència va ser confirmada per la Secció 3a de l’Audiència Provincial. 

El 016 atén les víctimes de totes les violències contra les dones. És un telèfon gratuït i confidencial que dona servei en 53 idiomes i no deixa rastre en la factura. També s’ofereix informació a través del correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i assessorament i atenció psicosocial mitjançant el número de Whatsapp 600.000.016. A més, els menors poden dirigir-se al telèfon d’ANAR  900.202.010.

Les víctimes de maltractament sordes, amb discapacitat auditiva, cegues o sordcegues poden trucar al 016 amb 900.116.016, SVisual, ALBA, Telesor, ATENPRO i l’app PorMí. Tots els recursos contra la violència de gènere.