Barcelona

Denunciats per un delicte d’odi els tres responsables de cartells de burla contra Pasqual i Ernest Maragall

  • Identificats els tres autors dels cartells sobre l’Alzheimer de Maragall

  • Així eren els cartells de burla contra Maragall: «Fora l’Alzheimer de Barcelona»

Denunciats per un delicte d’odi els tres responsables de cartells de burla contra Pasqual i Ernest Maragall
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Meritxell M. Pauné

Els Mossos d’Esquadra han localitzat i detingut les tres persones sospitoses d’haver elaborat i penjat cartells que es burlaven de Pasqual i Ernest Maragall. Segons fonts consultades per EL PERIÓDICO, la policia catalana ha pogut trobar els tres sospitosos i els ha notificat que tenien imposada una denúncia per un delicte d’odi.

Cap dels tres ha sigut detingut. A més, no estarien vinculats a cap formació política, segons la investigació que ha realitzat la comissaria general d’Informació dels Mossos d’Esquadra. Així doncs, es tractaria d’una acció per lliure, segons la informació recollida.

Notícies relacionades

Com va relatar aquest diari, la policia catalana va obrir una investigació d’ofici després de la denúncia pública del candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona. Van poder trobar els acusats gràcies a les imatges obtingudes de càmeres de seguretat d’establiments pròxims que mostren tres joves que van actuar sense cobrir-se el rostre.

Els cartells van aparèixer el 9 de març passat a tres seus d’ERC a Barcelona. Els desconeguts van penjar a les seves parets cartells idèntics, amb cinta adhesiva a mà, que mostraven una fotografia antiga de Pasqual Maragall en primer pla i una altra de recent d’Ernest Maragall junt amb la frase «Fora l’Alzheimer de Barcelona» repetida amb diverses tipografies.