Assassinat Lardero

L’assassí del nen de Lardero recorre la presó permanent revisable

El 30 de març passat, el jurat que va jutjar Almeida el va declarar culpable dels dos delictes i d’exercir una «extrema violència» sobre l’Álex, que no va poder defensar-se

L’assassí del nen de Lardero recorre la presó permanent revisable
1
Es llegeix en minuts

El condemnat per l’assassinat amb traïdoria i agressió sexual a un nen de 9 anys a la localitat de La Rioja de Lardero el 2021, Francisco Javier Almeida, ha presentat un recurs d’apel·lació en el Tribunal Superior de Justícia (TSJ)de La Rioja contra la sentència de l’Audiència Provincial, que va determinar la pena de presó permanent revisable i 15 anys de presó.

El Tribunal Superior de Justícia de La Rioja ha indicat aquest dimecres, en una nota, que el recurs d’apel·lació el veurà la seva Sala Civil i el Penal.

Almeida, que estava en llibertat condicional des de l’abril del 2020, va ser condemnat a presó permanent revisable per l’assassinat amb traïdoria d’aquest nen, Álex, el 28 d’octubre del 2021, que també va agredir sexualment, per la qual cosa haurà de complir 15 anys de presó.

El 30 de març passat, el jurat que va jutjar Almeida el va declarar culpable dels dos delictes i d’exercir una «extrema violència» sobre l’Álex, que no va poder defensar-se.

La posterior sentència de l’Audiència Provincial de La Rioja, coneguda el 18 d’abril últim, va ressaltar que les lesions trobades en el menor van evidenciar «l’ús d’una especial brutalitat»; i es va constatar que Almeida va tenir «intenció directa de matar» per ocultar l’agressió sexual.

L’Álex, mentre jugava disfressat en un parc de Lardero, va ser enganyat pel condemnat perquè anés a casa seva, on el va agredir i li va provocar la mort per asfíxia, després de la qual cosa va sortir a l’escala amb el nen ja sense vida en braços i va ser sorprès per un veí i per policies que buscaven el menor.

Notícies relacionades

Entre els antecedents penals d’Almeida, figuren que va agredir sexualment una menor el 1993 a Logronyo, per la qual cosa va ser condemnat a 7 anys de presó; i, el 1998, també va assassinar i va agredir de forma sexual una agent immobiliària a la capital de La Rioja, per la qual cosa la seva condemna va ascendir a 30 anys de presó.

La decisió de la Sala Civil i Penal del TSJ de La Rioja podrà recórrer-se davant la Sala Segona del Tribunal Suprem.