Terrible casualitat

Un ‘influencer’ ja va advertir del xou de la pizza flamejada de Madrid: «No fem treballar els bombers»

L’usuari Purogocheo també va provar el plat i el va qualificar amb tan mala sort de «pur foc» davant els seus 60.000 seguidors

  • Moren dues persones i una desena més resulten ferides en un incendi en un restaurant de Madrid

  • L’Ajuntament de Madrid estudia «l’estat de llicència» de l’establiment calcinat

  • Així és (i crema) la pizza ‘infern carnívor’ que va causar l’incendi mortal a Madrid

Un ‘influencer’ ja va advertir del xou de la pizza flamejada de Madrid: «No fem treballar els bombers»

GABRIEL LUENGAS / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts

La majoria de les tragèdies són impossibles de preveure, però quan hi ha senyals que alguna cosa pot acabar malament, encara és pitjor. És el cas del fatal incendi que aquest divendres va matar dues persones i va causar una desena de ferits en un restaurant italià de Madrid. Que l’origen del foc fos una pizza flamejada només ha fet que commocionar encara més l’opinió pública. Part d’aquesta s’ha encarregat de rescatar fotografies i vídeos del malaguanyat plat, anomenat per a més sarcasme «infern carnívor», i en aquesta recerca ha sortit a la llum el vídeo d’un ‘influencer’ que el 30 de març ja va advertir del xou de ruixar amb licor el menjar.

«Compte amb el que feu, no fem treballar els bombers de més», va afirmar Dani Sanz, més conegut a les xarxes socials per @purogocheo. Davant els gairebé 60.000 seguidors d’Instagram, el jove va promocionar els plats més destacats del local, situat a la plaça de Manuel Becerra del barri de Salamanca. A més, va recordar que l’empresa té molts més establiments distribuïts per vuit ciutats espanyoles.

No sé sap si ho va dir amb algun motiu en particular o per simple divertiment, però el cas és que divendres l’espectacle de la pizza va acabar en tragèdia. L’incendi va començar quan un dels cambrers, que a més va ser una de les víctimes mortals del fatal succés, va flamejar el plat davant dels comensals que l’havien demanat.

No obstant, les coses no van sortir com de costum i la flama va arribar fins al sostre, del qual penjava abundant decoració artificial. Això va provocar que el foc es propagués «de manera molt ràpida», fins i tot per les parets, van informar fonts d’Emergències Madrid i diversos testimonis. En aquest sentit, l’usuari @alberttTheCrow va compartir a Twitter una foto de l’ambient del local, on s’aprecia que tenia moltes plantes de plàstic i altres materials inflamables que en penjaven.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’Ajuntament de Madrid estudia «l’estat de llicència» de l’establiment després que l’alcalde de la capital de l’Estat, José Luis Martínez-Almeida, confirmés dissabte que «no era necessari» que el restaurant comptés amb una sortida d’emergència.

En el vídeo, que ja és viral, Purogocheo no només fa menció al xou del flamejat i destaca qualitats de la pizza, que segons la carta del restaurant porta «tomàquet San Marzano, mozzarella fresca, guanciale, cruixents de carn salada i fumada i salami ‘spianata’ picant». L’‘influencer’ també prova el plat i en dona el veredicte final: «Era pur foc», va sentenciar amb tota la mala sort de l’‘influencer’ abans de passar al següent plat. Vaja si ho va ser.