Violència de gènere

Detingut un jove a Palma per apunyalar a la cama la seva exnòvia, de 15 anys

El presumpte agressor la va convèncer perquè no el denunciés i li va realitzar una cura improvisada

Detingut un jove a Palma per apunyalar a la cama la seva exnòvia, de 15 anys
1
Es llegeix en minuts

Un jove espanyol de 20 anys va ser detingut aquest dijous per la Policia Nacional a Palma per clavar una punyalada a la cama a la seva exnòvia, de 15 anys. Després de l’agressió, el jove va convèncer la víctima perquè no el denunciés i li va fer una cura improvisada, però el tall era profund i l’adolescent va haver de demanar ajuda l’endemà a una educadora en el seu institut. La noia va ser atesa en un centre de salut, des d’on van alertar la Policia, que va arrestar el presumpte agressor aquell mateix dia, quan esperava a l’entrada de l’institut.

Segons informen fonts policials, els fets van passar cap a les tres de la tarda de dimecres, quan el jove, de 20 anys, va anar a la casa de la seva exnòvia, a la barriada palmesana de La Soledat. Havien mantingut una relació durant un any, però en l’actualitat pel que sembla només eren amics. Tots dos es van posar a parlar en un portal pròxim. Allà van iniciar una discussió i el jove va clavar una punyalada a la menor, que va patir una profunda ferida a la cuixa. Després de l’agressió, va convèncer la noia perquè no el denunciés i van comprar diversos articles sanitaris amb què li va fer una cura.

No obstant, l’endemà, quan era al seu institut, la menor tenia encara un fort dolor a la ferida, per la qual cosa va demanar ajuda a una educadora. La docent la va acompanyar a un centre de salut, on li van prestar assistència mèdica. Al comprovar que es tractava d’una ferida d’arma blanca, els sanitaris van alertar la Policia Nacional.

Notícies relacionades

Els agents de la Unitat de Família i Menor (Ufam) de la Policia van activar el protocol previst per a aquests casos, van obrir una investigació i van iniciar la recerca del presumpte agressor. Això va permetre que ahir una patrulla de la Policia localitzés el jove quan era a l’entrada del centre escolar on estudia la menor, pel que sembla esperant-la.

Els agents van escorcollar el sospitós i van descobrir que a l’interior d’una bandolera portava un ganivet de cuina de quinze centímetres de full, amb el qual presumptament va ferir la menor. El jove va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de maltractaments i lesions a la seva exparella.