Kebabs

Quatre detinguts per esclavitzar 20 persones en locals de menjar ràpid a Barcelona

Els establiments són a Mollet del Vallès, Martorelles, Parets del Vallès, Mataró i Torelló

Quatre detinguts per esclavitzar 20 persones en locals de menjar ràpid a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional va detenir el 27 de març quatre persones per explotar laboralment en condicions de semiesclavitud 20 persones, a qui no pagaven per la seva feina i quatre de les quals es trobaven en situació irregular, a sis locals de menjar ràpid de la província de Barcelona.

Segons ha explicat aquest dimarts la Policia Nacional en un comunicat, la investigació va començar el mes de gener, quan van tenir constància de l’existència de diversos locals de menjar ràpid, estil kebab, en què l’amo estava suposadament explotant laboralment els treballadors.

Els establiments de menjar ràpid acusats d’explotació laboral estan ubicats a les localitats de Mollet del Vallès, Martorelles, Parets del Vallès, Mataró i Torelló.

L’amo dels establiments s’aprofitava de la situació de necessitat i vulnerabilitat dels treballadors, ja que alguns no tenien documentació legal a Espanya, i sense que cap dels empleats estigués donat d’alta en la Seguretat Social.

Sense contracte ni contraprestació

A més, els treballadors no tenien contracte laboral i no rebien una contraprestació econòmica per la seva feina, amb jornades laborals que superaven el que està establert legalment.

Algunes de les persones vivien al mateix local de menjar ràpid, en condicions higienicosanitàries nul·les, sense ventilació i envoltats de material perillós.

Notícies relacionades

Les víctimes van manifestar en les seves declaracions que treballaven cada dia de la setmana un elevat nombre d’hores, sense possibilitat de descansar i sense rebre cap contraprestació econòmica, sota l’amenaça que serien expulsats d’Espanya.

Dels quatre detinguts, tres eren encarregats i l’altre era el responsable dels sis establiments. Van quedar en llibertat després de passar a disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Mollet del Vallès