Detingut el porter

Vídeo | Baralla entre la policia i jugadors de la selecció peruana de futbol fora d’un hotel de Madrid

En llibertat sense càrrecs el porter de la selecció, que havia sigut detingut per presumptament colpejar un agent

Vídeo | Baralla entre la policia i jugadors de la selecció peruana de futbol fora d’un hotel de Madrid

CAPTURA VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Diversos jugadors de la selecció de futbol del Perú es van enfrontar aquest dilluns a la nit a agents de la Policia Nacional als exteriors de l’hotel on estan allotjats a Madrid, on jugaran un partit amistós amb el Marroc.

Aquest incident es va saldar amb un detingut, Pedro Gallese, el porter de la selecció peruana, que va ser traslladat a una comissaria després de ser denunciat per un agent i que ja n’ha sortit sense càrrecs, segons han informat les autoritats peruanes.

Així, el porter ha sortit de les dependències policials en llibertat passades les tres de la matinada i ha sigut traslladat de nou a l’hotel on s’allotgen els futbolistes.

El Ministeri d’Exteriors del Perú ha assenyalat que el consolat a Madrid ha acompanyat en tot moment el jugador a la comissaria per prestar declaracions i que «vetllarà per la integritat física de tots els jugadors de la selecció».

Així mateix, la cartera peruana ha anunciat que «sol·licitarà l’esclariment immediat dels fets a les autoritats concernides».

Crida a la calma

La Federació Peruana de Futbol (FPF) ha mostrat aquest dimarts el seu suport al porter Pedro Gallese i ha demanat «calma i tranquil·litat» als aficionats.

«La Federació Peruana de Futbol lamenta els fets ocorreguts a Madrid, on es realitzava la tradicional baixada de bandera dels seguidors en suport de La Bicolor. La FPF és totalment solidària i dona suport al nostre seleccionat Pedro Gallese, a qui, com correspon, hem acompanyat des que es va suscitar l’incident als exteriors de l’hotel de concentració de la selecció, previ al partit amistós contra el Marroc», va assenyalar la FPF en un comunicat.

Notícies relacionades

 «Així mateix, reiterem que som respectuosos amb les autoritats i procediments de cada país que visitem. Per aquesta raó, estem a plena disposició dels organismes de control interns i externs per ajudar a aclarir els fets», va indicar. «La FPF agraeix la col·laboració del Consolat del Perú a Madrid, liderat pel senyor Fernando Álvarez, així com el suport de l’advocat Carlos Quiñónez», va afegir.

 Finalment, l’organisme federatiu va apel·lar a mantenir la «calma» abans, durant i després del partit davant el combinat marroquí. «Des de l’FPF, invoquem la calma i tranquil·litat dels nostres seguidors i expressem el nostre total rebuig de la violència. Continuarem promovent el respecte mutu i vetllarem per la integritat i els drets de Pedro Gallese i de tots els nostres seleccionats, comando tècnic i equip de treball», va dir per acabar.