‘Mascletà’ a Castelló

Quinze ferits per un incident amb una carcassa a la ‘mascletà’ de Castelló

La desviació de part de l’artefacte pirotècnic podria haver afectat alguns dels assistents a l’acte, tot i que des de la pirotècnia dubten que l’artefacte hagi sigut seu

Quinze ferits per un incident amb una carcassa a la ‘mascletà’ de Castelló
2
Es llegeix en minuts

La pirotècnia de Borriana de Reyes Martí ha sigut l’encarregada aquest dilluns de donar el tret de sortida al concurs oficial de ‘mascletaes’ Ciutat de Castelló, dins del programa de les festes de la Magdalena. I ho ha fet amb un espectacle accidentat que ha deixat 15 ferits, 14 d’ells amb ferides lleus a cara, coll i braços, ateses pels serveis sanitaris municipals in situ, sense necessitat de ser traslladats. Només un d’ells ha sigut derivat a l’hospital general per un fort mal d’orella. 

L’incident s’hauria produït per una carcassa a l’avinguda Caputxins encreuament amb Bernat Artola, tot i que des de la pirotècnia dubten que l’artefacte hagi sigut seu, mostrant la seva incredulitat davant l’informe de ferits ofert per fonts municipals. El fet està sent investigat per l’autoritat competent per determinar-ne les causes.

A més durant el transcurs de la ‘mascletà’ s’han atès dues persones més per lipotímia a causa de la calor. L’accidentada ‘mascletà’ ha fet retrunyir el recinte del carrer María Rosa Molás. Un recinte que, com és habitual en tots els actes de la Magdalena 2023, estava ple fins a la bandera. «La ‘mascletà’ ha sortit perfecta», han incidit a aquest diari els treballadors de la pirotècnia a l’assabentar-se dels 15 ferits, dada que ells no manejaven.

Per a l’espectacle d’aquest dilluns festiu, la veterana firma de Borriana ha cremat 110 quilos de pólvora. Les reines de les festes, Selene Tarín i Alejandra Sáez, han sigut les encarregades d’encendre la metxa i, a partir d’aquell moment, ha arribat el terrabastall. Primer han sigut dos minuts de coets aeris, per continuar amb cinc potents retencions aèries. A continuació, la firma castellonenca ha apostat per un terratrèmol de gran intensitat, molt al gust dels aficionats de Castelló.

Però el millor ha sigut l’última part. Reyes Martí ha volgut sorprendre amb un bombardeig llarg i un cop final que no ha deixat ningú indiferent. Un coronament per a un espectacle que ha durat cinc minuts i mig i que ha aconseguit l’ovació unànime dels milers i milers d’incondicionals que han presenciat la primera ‘mascletà’ del concurs.

Orgullosa de tornar a Castelló

Notícies relacionades

La mateixa Martí no ha pogut ocultar la seva satisfacció després del final de l’espectacle. Aquesta pirotècnica no es cansa de repetir que les ‘mascletàs’ sempre són més complexes que els castells de focs artificials. «Pots posar-ho tot de part teva, però el resultat final no depèn de tu. El clima influeix moltíssim, per això fins que no s’acaba l’espectacle un no està mai segur de com sortirà», ha reconegut una feliç Reyes Martí, que ha rebut la felicitació de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

A més, Martí s’ha mostrat orgullosa de tornar a ser a Castelló. «És gratificant treballar per la Magdalena. Em sento a casa», ha dit. La firma de Borriana, amb més de 150 anys d’història, ha inaugurat el concurs Ciutat de Castelló després que l’any passat disparés l’última ‘mascletà’ de la Magdalena 2022.