Hi contactava per ‘apps’ de cites

Detingut un lladre que seduïa homes en locals de Barcelona, els drogava i els robava

El detingut utilitzava identitats falses i, després de guanyar-se la confiança de la víctima, la convidava a fer un beure al qual prèviament havia afegit un medicament que la deixava totalment inconscient

Detingut un lladre que seduïa homes en locals de Barcelona, els drogava i els robava

MOSSOS

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos de Sants-Montjuïc han detingut a Barcelona un home de 37 anys que va cometre sis robatoris violents per submissió química a altres homes a qui havia conegut a través d’aplicacions de cites, al carrer o en locals d’oci nocturn de la ciutat.

El detingut, que ha ingressat a la presó, està relacionat amb els delictes de furt, estafa bancària, robatori amb violència, lesions, agressió sexual i robatori amb força. Els investigadors busquen un altre home que ja ha sigut identificat i sobre el qual s’ha emès una ordre de detenció a l’haver actuat amb el detingut per cometre els fets.

L’arrestat utilitzava aplicacions de cites o contactava directament al carrer o en discoteques de la ciutat amb homes amb els quals iniciava una relació. Un cop es guanyava la seva confiança, els convidava a una beguda on prèviament havia barrejat medicaments o droga que feien que la víctima quedés inconscient.

El detingut aprofitava aquell moment per robar-li les claus de casa i entrar al seu domicili per sostreure-li els objectes de valor que hi trobava, entre els quals destaquen targetes de crèdit, diners, rellotges, joies i mòbils. Les targetes de crèdit les utilitzava per fer compres fraudulentes. El valor total dels objectes sostrets és de més de 33.000 euros i de 7.000 més en compres fraudulentes.

En un dels fets, els investigadors relacionen l’arrestat amb una agressió sexual mentre la víctima es trobava inconscient.

Fins ara, els Mossos d’Esquadra han investigat sis denúncies, cinc de les quals es van registrar al gener, febrer i març d’aquest any i la sisena es va denunciar a l’octubre de l’any passat.

Sempre el mateix mètode

En tots els casos, l’home va utilitzar el mateix ‘modus operandi’ amb les seves víctimes. Normalment utilitzava identitats falses i actuava un cop s’havia establert una relació cordial amb l’home amb qui havia contactat. Si el contacte es produïa al carrer o en una discoteca no tenia cap problema per drogar la víctima en aquell moment i deixar-la tirada al terra, inconscient. Aprofitava aquella situació per sostreure-li les claus de casa per entrar-hi i sostreure’n ràpidament objectes de valor i targetes de crèdit que posteriorment utilitzava.

Les càmeres de seguretat del domicili d’una de les víctimes van captar els seus moviments. La víctima i un amic seu van convidar l’home a casa seva, que es va presentar amb una beguda que van consumir tant la víctima com l’amic. Tots dos van quedar inconscients i hores després, quan es van despertar, van veure que l’home els havia sostret diverses pertinences. Les imatges van permetre identificar l’autor dels fets.

En una altra ocasió, la víctima va conèixer dos homes al jardí de les Tres Xemeneies de Barcelona, on van començar a parlar. Els dos homes li van oferir una cervesa i poc després de beure-la va caure inconscient a terra. Hores després es va despertar en un centre hospitalari. Quan van acabar de fer-li les proves mèdiques corresponents, va tornar a casa seva i va comprovar que hi havien entrat a robar i que s’havien emportat objectes de valor, tant d’ell com de la seva companya de pis. Posteriorment va comprovar que li havien fet càrrecs fraudulents amb el seu mòbil.

Fruit de les gestions d’investigació, de les declaracions de les víctimes i de les imatges captades per càmeres de seguretat, entre altres indicis, els agents van identificar els dos homes. Un d’ells va ser detingut el 3 de març i l’altre té una ordre vigent de detenció.

Notícies relacionades

Els agents van tenir coneixement que l’home detingut s’allotjava en un hotel de la ciutat. Van fer gestions amb els responsables de l’establiment hoteler, que estaven buidant i netejant l’habitació, ja que havia d’estar preparada per als següents clients. Quan el personal de l’habitació va buidar l’habitació i va recollir-ne els objectes, els investigadors que es trobaven allà els van analitzar i van intervenir els d’interès per a la investigació. Es tracta de targetes de crèdit a nom de les víctimes, joies, altaveus, mòbils, rellotges, diners i documents amb diferents identitats. També hi van trobar un pot de pastilles que presumptament hauria utilitzat per drogar les seves víctimes.

El detingut va ingressar a la presó després de passar a disposició judicial.