Investigació

Detenen una dona per drogar un avi a Palma per robar-li els diners

L’arrestada li hauria llançat benzodiazepines al cafè per fer-li que li entregués els bitllets que treia d’un caixer

Detenen una dona per drogar un avi a Palma per robar-li els diners
2
Es llegeix en minuts

Una dona de 54 anys, d’origen bolivià, hauria recorregut a la submissió química per fer que un avi li entregués els diners que havia extret d’un caixer automàtic de Palma. Una vegada que l’home d’edat avançada es trobava atordit i completament desorientat, li va poder sostreure els bitllets sense la menor dificultat. La Policia Nacional la va detenir aquest dijous per un presumpte delicte de robatori amb violència.

Els fets van passar cap a dos quarts d’onze de la nit de dissabte passat. Una trucada al 091 alertava que un home d’edat avançada havia sigut drogat i es trobava en mal estat. Quan una patrulla policial es va personar al domicili, el personal sanitari ja havia acudit en una ambulància per atendre la víctima. Aquesta presentava símptomes d’intoxicació per benzodiazepines i va haver de ser traslladada a un centre mèdic.

Quan els agents es van entrevistar amb l’home que va requerir la presència policial, aquest els va indicar que havia estat passejant amb l’avi al matí i que aquest es trobava en perfecte estat. Cap a les vuit de la tarda, aquesta persona va rebre la trucada d’un familiar de l’afectat, que resideix a la Península. Aquest li va comunicar que havia estat parlant amb la víctima i aquesta es trobava en males condicions. El testimoni es va personar al domicili de l’home d’edat avançada i es trobava marejat i atordit. De fet va arribar fins i tot a caure a terra i va trencar el mobiliari. El requeridor va precisar als policies que l’octogenari havia sortit moments abans de passeig amb una amiga i aquest hauria tret diners d’un caixer automàtic.

Una vegada que el centre mèdic va confirmar que l’avi havia patit una intoxicació per consum de benzodiazepines, agents del Grup d’Atracaments de la Policia Nacional van obrir una investigació per mirar d’aclarir l’esdevingut. Les indagacions van servir per confirmar que aquella mateixa tarda l’avi hauria anat de passeig amb una presumpta amiga i tots dos van entrar en una cafeteria del centre de Palma. En un moment donat, ella hauria fet una maniobra estranya en la qual li hauria llançat amb dissimulació benzodiazepines dins del cafè.

Després d’acabar la consumició, la dona li va proposar fer un tomb i l’home va començar a sentir-se malament. Uns deu minuts després, l’avi ja se sentia indispost, perdia l’estabilitat i no podia caminar. L’octogenari l’hi va comunicar a la seva acompanyant, però ella no li va fer el menor cas. Només li va demanar que el portés a un caixer perquè li deixés diners.

Notícies relacionades

L’octogenari va accedir sense queixar-se a les pretensions de la seva acompanyant. D’aquesta manera va extreure els diners del caixer automàtic que ella li havia reclamat quan va efectuar un reintegrament per a ell, ella li va arrabassar els bitllets de les mans sense la menor dificultat. La víctima continuava atordida. No recordava res del succeït fins que el va despertar al seu domicili un l’amic del seu familiar.

Una vegada que havien obtingut totes aquestes dades, els investigadors del Grup d’Atracaments de la Policia Nacional van detenir dijous aquesta dona per un presumpte delicte de robatori amb violència i intimidació. En el matí d’aquest divendres, la detinguda ha sigut posada a disposició judicial. Després de comparèixer davant de la jutge, aquesta li ha imposat mesures cautelars abans de deixar-la en llibertat. Entre aquestes hi ha una ordre d’allunyament de la víctima i la retirada del passaport.