Un any i mig desaparegut

Detingut a Alemanya un reclús de Lledoners que es va escapar durant una visita a l’hospital de Manresa

L’arrestat està acusat de cinc robatoris violents a la comarca del Bages i espera ser extradit a Espanya

Detingut a Alemanya un reclús de Lledoners que es va escapar durant una visita a l’hospital de Manresa

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un reclús del centre penitenciari Lledoners (Barcelona) acusat de cinc robatoris violents que va aconseguir escapar-se aprofitant un trasllat a l’hospital de Manresa (Barcelona), ha sigut detingut a la població alemanya de Mönchengladbach (Alemanya) després d’estar un any i mig fugit.

El detingut, que a Catalunya afrontava una pena màxima de 25 anys, ha ingressat en una presó alemanya a l’espera de ser extradit i reingressar a Lledoners, segons han informat aquest dissabte els Mossos d’Esquadra en un comunicat.

L’home, de 29 anys, ha sigut localitzat gràcies a les investigacions del grup de recerca de fugitius adscrit a la comissaria general d’investigació criminal dels Mossos.

L’ara detingut era a la presó de Lledoners a l’espera de ser jutjat per diversos robatoris amb violència en establiments de perfumeria i neteja de la comarca del Bages, quan l’octubre del 2021va aprofitar un trasllat amb ambulància a l’Hospital General de Manresa, al tenir una espatlla dislocada, per escapar-se.

Notícies relacionades

Després de ser assistit a l’hospital, l’home va eludir la vigilància policial i va fugir amb destinació a Bèlgica, tot i que no va poder arrelar i es va traslladar a Alemanya, on té familiars.

Sabent que era a Alemanya, es van activar tots els mecanismes de coordinació interpolicial i es va iniciar una investigació conjunta per localitzar-lo. Fruit de les gestions, es va situar el fugitiu a l’estat de Renània del Nord-Westfàlia. Paral·lelament, els investigadors van iniciar els tràmits per sol·licitar que el Jutjat d’Instrucció de Manresa emetés una Ordre Europea de Detenció i Entrega que facultés les autoritats alemanyes a portar a terme la detenció.