Primer país a acollir

Tarragona rebrà sis refugiats del terratrèmol de Turquia i Síria

Espanya es converteix en el primer país d’Europa a donar aquesta protecció a refugiats víctimes de la catàstrofe i acull 89 sirians

Tarragona rebrà sis refugiats del terratrèmol de Turquia i Síria
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els recursos del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a Tarragona rebran en les pròximes hores sis dels 89 refugiats sirians arribats a Espanya després del terratrèmol que va sacsejar Turquia i Síria el 6 de febrer passat. En concret, s’allotjaran en centres de la Fundació APIC-ACAM pertanyents al Sistema Estatal d’Acollida en aquesta província, segons ha indicat la Delegació del Govern a Catalunya aquest dissabte en un comunicat.

Aquesta arribada forma part del Programa Nacional de Reassentament de Refugiats 2023 que va aprovar el Consell de Ministres el 21 de febrer passat, i dona resposta a la crida de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) per reaccionar amb rapidesa davant l’emergència causada pel terratrèmol.

Amb aquesta acció, Espanya es converteix en el primer país d’Europa a donar aquesta protecció a refugiats víctimes de la catàstrofe, en una operació realitzada en col·laboració amb l’ACNUR i l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM). Les 89 persones refugiades (47 homes i 42 dones) que seran reassentades formen 16 unitats familiars, cinc d’elles són monoparentals integrades per una mare sola amb menors a càrrec, i, en total, 43 dels reassentats són menors (18 d’ells de menys de 10 anys).

Notícies relacionades

Els refugiats han arribat a l’aeroport de Torrejón aquest dissabte a les 14.00 hores, i en el dispositiu d’arribada han participat una desena d’institucions, organismes i entitats, a més del Ministeri d’Inclusió, que ha coordinat tot el procés des de l’arribada fins a la posterior derivació als centres del sistema d’acollida.

Els refugiats seran traslladats en les pròximes hores a recursos del sistema en 11 províncies: Àlaba, Astúries, Guadalajara, Màlaga, Pontevedra, Sevilla, Sòria, Tarragona, València, Valladolid i Saragossa.