VIOLÈNCIA MASCLISTA

Els forenses recomanen el trasllat a Psiquiatria del Cunqueiro del presumpte assassí de Baiona

El detingut, que avui ha passat a disposició judicial, està «catatònic» i consideren que no està en condicions de prestar declaració | Encara no hi ha resolució judicial

Els forenses recomanen el trasllat a Psiquiatria del Cunqueiro del presumpte assassí de Baiona
1
Es llegeix en minuts

Ángel Rodríguez da Costa no va articular paraula des que dilluns va ser detingut per presumptament matar la seva exdona Beatriz Lijó Gesteira a Baiona. «No parla, no gesticula, es manté en la mateixa posició», afirmen les fonts consultades. Una actitud que ha mantingut aquest matí als calabossos dels jutjats, on va ser traslladat per comparèixer davant de la titular del Jutjat de Violència sobre la Dona de Vigo. Atès el seu estat, va ser examinat pels metges forenses de l’Imelga, que recomanen el seu trasllat a l’àrea de Psiquiatria de l’Hospital Álvaro Cunqueiro al considerar que en aquests moments no està en condicions de declarar.

Notícies relacionades

A l’espera del que determini la jutge en les pròximes hores, la Guàrdia Civil considera el cas resolt, si bé encara no ha aparegut una de les dues armes que presumptament va utilitzar en la violenta agressió, un objecte contundent compatible amb una destral. Sí que va ser trobat al costat del cos un petit ganivet. La víctima presentava talls i punxades superficials a pràcticament tot el cos, si bé una d’aquestes ferides tallants li hauria arribat a afectar el fetge. Les lesions de caràcter mortal són els múltiples cops que va rebre al cap, amb aquest arma, possiblement una destral, que segueix desapareguda.

Una dada rellevant de cara a la investigació d’aquest assassinat té a veure amb els problemes familiars vinculats amb la custòdia dels dos fills menors, que van presenciar el crim. Tenien custòdia compartida, però al novembre el jutjat de Madrid que portava aquest cas de Familia va retirar a l’home la pàtria potestat, deixant-li un règim de visites més reduït.