Eixam sísmic

Més de 35 terratrèmols en menys de 4 hores a les Canàries

La majoria d’aquests moviments entre Tenerife i Gran Canària s’han detectat a una profunditat d’entre 30 i 40 quilòmetres

  • Un terratrèmol a Morón provoca una dotzena de rèpliques a Sevilla i Cadis

Més de 35 terratrèmols en menys de 4 hores a les Canàries
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha informat que aquest divendres s’ha localitzat una sèrie sísmica de 37 terratrèmols entre Gran Canària i Tenerife des de les 12.30 fins a les 16.00 hores.

La majoria d’aquests moviments sísmics s’han detectat a una profunditat d’entre 30 i 40 quilòmetres, amb magnituds d’entre 1,7 i 2,6, que amb prou feines poden ser percebudes per les persones, segons l’escala de Richter.

Notícies relacionades

Alguns dels moviments sísmics s’han produït a profunditats d’entre 0 i 10 quilòmetres i els sistemes automàtics han arribat a detectar fins a 74 terratrèmols. La zona entre Tenerife i Gran Canària sol tenir una sismicitat aparentment d’origen tectònic, tot i que no del tot conegut, informa l’IGN.

Cada any es localitzen en aquesta zona més de 400 terratrèmols i en els últims cinc anys s’han produït tres sèries sísmiques semblants a la zona i a aquestes profunditats. L’IGN continua treballant per fer un seguiment a aquest eixam sísmic.