Tribunals

La Fiscalia demana presó per al detingut per les cartes explosives

La Fiscalia demana presó per al detingut per les cartes explosives

Santi Oter\EFE

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia ha demanat l’ingrés a presó sense fiança per al funcionari jubilat de l’Ajuntament de Vitòria arrestat aquesta setmana a Miranda de Ebro (Burgos) com a presumpte autor de l’enviament la tardor passada de sis sobres amb material pirotècnic al Palau de la Moncloa, al Ministeri de Defensa i a l’ambaixada d’Ucraïna, entre altres organismes.

Pompeyo, G.P. de 74 anys i detingut dimecres en la denominada operació Konvert (‘sobre’ en ucraïnès), s’ha negat a declarar aquest divendres davant el jutge de l’Audiència Nacional José Luis Calama, encarregat de la investigació, segons informen fonts jurídiques.

Notícies relacionades

Al final de la seva compareixença, la Fiscalia ha demanat al jutge que decreti presó provisional comunicada i sense fiança davant el risc de fuga detectat, així com el perill de reiteració delictiva o la ocultació de proves, precisen fonts del ministeri públic.

La Fiscalia atribueix de moment al detingut sis delictes de terrorisme, dos dels quals agreujats, en concurs amb un altre de fabricació i ús d’artefactes explosius, inflamables i incendiaris amb finalitat terrorista.