Investigació

Detingut un home de 74 anys a Burgos com a autor de les cartes bomba

L’home, un jubilat de Miranda de Ebro, ha sigut arrestat com a presumpte responsable de l’enviament dels paquets a la Moncloa i a legacions d’Ucraïna

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

La Policia Nacional ha detingut a Miranda de Ebro (Burgos) un home per la seva presumpta relació amb l’enviament de les cartes explosives que el mes de novembre passat van ser remeses al president del Govern, Pedro Sánchez, i a altres organismes. Fonts de la investigació han confirmat a Europa Press que es tracta d’un jubilat de 74 anys i que ha sigut arrestat a l’esmentada localitat.

El 24 de novembre passat va ser detectada una carta amb material explosiu dirigit al president del Govern, Pedro Sánchez, que havia sigut remès per correu postal ordinari. Els serveis del Departament de Seguretat de Presidència del Govern van detectar la carta en les tasques de cribratge i filtrat de la correspondència.

Notícies relacionades

Cinc cartes similars més per les seves característiques i contingut a les rebudes per l’ambaixada d’Ucraïna i l’ambaixada dels Estats Units a Madrid, per l’empresa Instalaza a Saragossa, pel Centre de Satèl·lits de la Unió Europea ubicat a la Base Aèria de Torrejón i pel Ministeri de Defensa. Un vigilant de seguretat de l’ambaixada d’Ucraïna va resultar ferit per l’explosió d’un dels artefactes.

El 3 de gener passat el jutge de l’Audiència Nacional que investiga l’enviament d’aquesta sèrie de cartes explosives va acordar obrir una nova línia d’investigació en la causa per portar a terme una sèrie d’indagacions de caràcter tecnològic.