Estafes

La Justícia dona un termini de 26 anys a una dona per tornar els diners que va estafar als seus caps a Múrcia

L’Audiència Provincial de Múrcia la condemna a dos anys, tot i que deixa la pena de presó en suspens

La Justícia dona un termini de 26 anys a una dona per tornar els diners que va estafar als seus caps a Múrcia
1
Es llegeix en minuts

No és una quantia menor la que hauria estafat una dona de Torre Pacheco a dues empreses del terme municipal de la Regió de Múrcia. Tanmateix, la Justícia permet que l’acusada sí que pugui tornar-lo en quantitats petites, al dividir els pagaments en un termini de 26 anys.

Així ho recull la sentència de l’Audiència Provincial de Múrcia, que remarca que el 2013 i el 2014 l’empleada va emetre 28 pagarés, en els quals figurava com a prenedora, contra els comptes bancaris de les empreses demandants. En aquests hauria falsificat la firma de l’administrador solidari de totes dues. Després els va cobrar en diferents sucursals.

L’acusada va reconèixer els fets i va mostrar la seva conformitat a l’hora de complir la pena pactada entre la Fiscalia i la seva defensa. Va confessar haver estafat 110.000 euros en aquell període i mitjançant aquest mètode, a més d’haver-los cobrat ella mateixa, així com haver manipulat la comptabilitat per ocultar el frau.

Condemna a la presó en suspens si no delinqueix

Ara la Sala la condemna a dos anys de presó i a indemnitzar les dues companyies, tot i que l’Audiència Provincial ha deixat la pena de presó en suspens durant cinc anys amb la condició que durant aquest lustre no torni a delinquir.

Notícies relacionades

La sentència la reconeix com l’autora d’un delicte d’estafa en concurs amb un altre de falsedat, i se li aplica l’atenuant de dilacions indegudes com a molt qualificada. L’esmentat atenuant s’aplica quan s’entén que la tramitació del procediment s’ha demorat en excés sense justificació –quant a la seva relació amb la complexitat de la causa– o per raons que no han sigut motivades per l’acusat.

Finalment, l’Audiència Provincial permet a la dona tornar els 110.000 euros en un termini de 26 anys en abonaments mensuals, cosa que suposa una multa de 360 euros o quantitats que abasten des dels 200 euros inicials fins als 350 últims, ja que podrà abonar-la en 24 terminis mensuals.