Adeje

Un home mata la seva exdona a Adeje (Tenerife) i fereix el seu fill quan la defensava

L’arrestat és un home de 44 anys, i la víctima, una dona de 46

3
Es llegeix en minuts

Detingut un home de 44 anys per haver assassinat a punyalades la seva parella, de 46 anys, al municipi d’Adeje. L’agressió mortal va passar davant els seus fills en una vivenda del barri d’Armeñime.

El presumpte autor d’aquest nou cas de violència masclista és de nacionalitat marroquina i va ser arrestat per la Guàrdia Civil.

Un dels fills de la víctima va patir ferides al mirar de defensar la seva mare.

Els fets van passar a les dotze de la mitjanit passada.

Quatre dones han sigut assassinades en menys de 24 hores en l’inici de l’any

Després d’un mes de desembre especialment negre, l’any acabat d’estrenar va causar aquest diumenge les quatre primeres víctimes de la violència masclista. Un diumenge negre. A més del crim a Tenerife, tres dones van ser assassinades a Cadis, Ciudad Real i Almeria. Tot just vuit dies després que finalitzés un any en què es va elevar a 1.184 la xifra de dones assassinades des de fa vint anys, des del 2003.

Piedrabuena (Ciudad Real), la Guàrdia Civil va detenir l’home que vivia amb la noia de 24 anys que va morir després de ser agredida, durant la matinada, amb una arma blanca. Fonts familiars van assegurar a l’agència Efe que el detingut i la víctima vivien junts i tenien una filla de tres anys.   

La menor va ser la primera òrfena per la violència de gènere del 2023, una xifra que ascendiria a 378 des del 2013, quan es van començar a comptabilitzar. Segons les mateixes fonts, va ser el mateix agressor qui va avisar els serveis sanitaris i la Guàrdia Civil després d’agredir la noia a casa seva i declarar que es va tractar d’una mort accidental.

Fins al lloc es van dirigir un equip mèdic d’urgències, una uvi mòbil i una ambulància d’urgències, que no van poder salvar la vida de la dona. Els agents de la Guàrdia Civil van detenir el presumpte culpable, que va negar ser l’autor dels fets i va assegurar que la víctima es va clavar accidentalment el ganivet. L’home, de 30 anys, va quedar detingut i es va decretar el secret de sumari.

Fonts veïnals van indicar que la noia jugava en un equip de futbol sala de Piedrabuena i que havia sopat amb les seves companyes la nit anterior, abans de ser assassinada.

Mentrestant, al Puerto de Santa María (Cadis), agents de la Policia Nacional van detenir un altre home, de 40 anys, com a presumpte responsable de la mort d’una dona de 46 anys, el cos sense vida de la qual va ser localitzat a l’interior d’una vivenda a Valdelagrana amb ferides de bala. El presumpte autor va ser localitzat i detingut cap a les 4.00 hores després de l’alerta d’un ciutadà al sentir trets en un domicili particular. El detingut portava un revòlver i estava sota els efectes de l’alcohol i altres substàncies tòxiques i manifestava que «havia matat el seu amor».

Notícies relacionades

D’altra banda, la Guàrdia Civil d’Almeria va detenir a Roquetas de Mar un home després d’haver confessat que va escanyar una dona després d’haver mantingut relacions sexuals amb ella, segons fonts pròximes a la investigació. 

La dona morta, una romanesa de 44 anys, i el detingut, senegalès, de 30, no eren parella sentimental, van afegir les mateixes fonts, que van precisar que l’home tenia antecedents al Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Viogén) en relació amb una altra dona. Agents de la Comandància d’Almeria van arrestar al domicili de la víctima l’home, que va confessar que la va escanyar després d’haver mantingut relacions sexuals amb ella.