Violència de gènere

Diumenge tràgic: tres dones assassinades en menys de 24 hores

Dues de les víctimes han sigut en mans de les seves pròpies parelles mentre que un altre home ha sigut arrestat a Almeria per escanyar una dona després de tenir sexe

Diumenge tràgic: tres dones assassinades en menys de 24 hores

EFE/ Jesús Monroy

4
Es llegeix en minuts

Després d’un desembre especialment negre, el 2023 ha començat amb molt males notícies pel que fa a violència masclista. Dos homes han sigut detinguts en les últimes hores a Ciudad Real i a Cadis per haver matat presumptament les seves parelles. Si es confirmen els crims, serien les dues primeres víctimes de l’any De fet, la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ja està investigant els dos successos, que eleven a 1.184 les dones assassinades des de l’any 2003.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha reaccionat a les xarxes socials davant els dos presumptes assassinats masclistes assegurant que no s’acabarà amb la violència masclista si no s’acaba amb el masclisme: «Educació, prevenció i feminisme fins que no n’hi hagi ni una menys».

Apunyalament a Ciudad Real

A Piedrabuena (Ciudad Real), la Guàrdia Civil ha detingut l’home que vivia amb la jove de 24 anys que ha mort aquest diumenge de matinada al ser agredida amb una arma blanca. L’arrestat, de 30 anys, està detingut a les dependències de l’institut armat. S’ha decretat el secret del sumari i els agents no han confirmat encara si es tracta d’un cas de violència masclista.

No obstant, fonts familiars han assegurat a Efe que el detingut i la víctima vivien junts i que tenien una filla de 3 anys. La menor seria la primera òrfena per la violència de gènere del 2023, una xifra que ascendiria a 378 des del 2013, quan van començar a comptabilitzar-se. Segons aquestes mateixes fonts, ha sigut l’agressor qui ha donat avís als serveis sanitaris i a la Guàrdia Civil després d’agredir la jove a casa seva, ubicada al carrer Juan de Austria.

Fins al lloc s’han dirigit un equip mèdic d’urgències, una uvi mòbil i una ambulància d’urgències que no han pogut salvar la vida de la dona. Els agents de la Guàrdia Civi van detenir el presumpte culpable, que ha negat ser l’autor dels fets i ha assegurat que la víctima es va clavar accidentalment el ganivet, han confirmat a EFE fonts pròximes a la investigació.

Segons aquestes fonts, l’home de 30 anys i nacionalitat espanyola igual com la víctima, ha declarat que es tracta d’una mort accidental, ocorreguda quan la dona jugava amb un ganivet a la vivenda on tots dos residien, al carrer Juan d’Àustria de Piedrabuena.

Fonts veïnals han indicat que la jove jugava en un equip de futbol sala de Piedrabuena i que havia sopat amb les seves companyes la nit anterior, abans de ser assassinada. Morta a trets a Cadis

la jove jugava en un equip de futbol sala de Piedrabuena i que havia sopat amb les seves companyes la nit anterior, abans de ser assassinada. Morta a trets a CadisMentrestant, a Puerto de Santa María (Cadis), agents de la Policia Nacional han detingut un altre home, de 40 anys, com a presumpte responsable de la mort d’una dona de 46 anys que va ser trobada sense vida a l’interior d’una vivenda a Valdelagrana amb ferides de bala.

El presumpte autor ha sigut localitzat i detingut cap a les 4 de la matinada d’avui després de l’alerta d’un ciutadà que havia sentit trets en un domicili particular. El detingut portava un revòlver i estava sota els efectes de l’alcohol i altres substàncies tòxiques i manifestava que «havia matat el seu amor».

A les 7 del matí, la Policia ha entrat en un pis ubicat a la urbanització Bahía Sherry, on es trobava el cos sense vida de la dona, que presentava ferides de bala.

La investigació continua oberta a l’espera dels resultats de l’autòpsia i de les diligències que han de revelar les circumstàncies d’aquest homicidi.

Estrangulació a Almeria

D’altra banda, la Guàrdia Civil d’Almeria ha detingut a Roquetas de Mar un home després d’haver confessat que ha escanyat una dona després d’haver mantingut relacions sexuals amb ella, han informat EFE fonts pròximes a la investigació.

Notícies relacionades

La dona morta, romanesa de 44 anys i el detingut, senegalès, de 30, no eren parella sentimental, han afegit les mateixes fonts, que han precisat que l’home tenia antecedents en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Viogén) en relació amb una altra dona.

Agents de la Comandància d’Almeria han arrestat al domicili de la víctima l’home, que ha confessat que la va escanyar després de mantenir relacions sexuals amb ella.