Violència masclista

El detingut a Tenerife per matar la seva exparella va quedar en llibertat fa dies

La víctima no va declarar contra el detingut, per la qual cosa no es van imposar mesures de protecció

El detingut a Tenerife per matar la seva exparella va quedar en llibertat fa dies
1
Es llegeix en minuts

L’home de 44 anys detingut a Adeje (Tenerife) per presumptament matar la seva exparella va quedar en llibertat fa dies després de ser arrestat el 28 de desembre per coaccions cap aquesta mateixa dona. La víctima no va denunciar llavors contra ell en seu judicial i aquest home va passar d’estar classificat en el Sistema Viogén de valoració alta a una altra de mitjana d’especial rellevància.

Preguntat per aquest cas en una roda de premsa a la DGT, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha apuntat que sí que els consta que la víctima «no va declarar» després de l’arrest del 28 de desembre i que llavors «no es van adoptar mesures de protecció sobre aquesta».

Fonts policials han afegit que, malgrat el sobreseïment judicial després de la detenció, el funcionari policial va decidir que constés en el Sistema Viogén com de risc mitjà amb especial rellevància, en lloc de baix, com és habitual quan hi ha arxivament judicial.

Aquest nivell mitjà implica que es mantingui el «contacte directe amb la víctima», sense altres mesures com per exemple ordre d’allunyament.

Els fets

Malgrat aquesta mesura, l’home va tornar a agredir aquest diumenge, dia 8, la dona, provocant-li la mort. A més, l’arrestat va ferir un dels fills de la víctima, segons van confirmar fonts de la Guàrdia Civil.

Notícies relacionades

Els fets s’han produït entre les 23.30 i les 00.00 hores d’aquest diumenge quan els veïns van alertat la Guàrdia Civil, que es va personar a l’immoble, i van poder detenir de forma immediata el presumpte agressor, que segons apunten fonts pròximes a la investigació és de nacionalitat marroquina, per un delicte d’homicidi a la seva exparella.

La dona, d’uns 46 anys, ha mort després de ser agredida amb una arma blanca, que li ha produït ferides que li han provocat la mort, mentre que durant l’atac també ha resultat ferit un dels fills de la víctima al mirar de defensar-la.