INVESTIGACIÓ

El conductor de l’autobús de Pontevedra ja té la condició d’investigat davant la Guàrdia Civil

El xòfer, de Vigo i 63 anys, va comparèixer amb advocat i es va acollir al seu dret a no declarar davant els agents però sí que va respondre al seu lletrat

El conductor de l’autobús de Pontevedra ja té la condició d’investigat davant la Guàrdia Civil
2
Es llegeix en minuts

El conductor de l’autobús que es va precipitar al riu Lérez (Pontevedra) aquest 24 de desembre ja té la consideració d’investigat en les indagacions empreses per la Guàrdia Civil per establir les causes d’aquest tràgic sinistre, que va deixar un saldo de set morts i dos supervivents, el mateix xòfer i una passatgera de Ponteareas que ara es recupera a l’hospital. Tots dos feien ús del cinturó de seguretat en el moment de l’accident. Carlos Monzón, de 63 anys i que segons fonts pròximes continua molt afectat pels fets, va ser citat per prestar declaració a la Comandància de Pontevedra, diligència que es va realitzar a les 22.00 hores d’ahir, dijous, si bé el conductor es va acollir al seu dret de no declarar davant els agents. Sí que va contestar les preguntes del seu advocat.

Les fonts consultades incideixen que el conductor no va ser detingut en cap moment i que la seva condició d’investigat en les indagacions policials no suposa que se l’estigui culpabilitzant ja del que va passar, sinó que respon que ell era la persona que guiava l’autobús i de cara a preservar els seus drets en el marc de la investigació en marxa, per si d’ara endavant hi hagués alguna dada que apuntés a una hipotètica negligència en la conducció. Junt amb les preses de declaracions a la viatgera supervivent (que ja es van realitzar al centre hospitalari) i als integrants dels serveis d’emergència que van col·laborar en el rescat, entre d’altres, serà clau l’anàlisi del tacògraf i l’informe de la reconstrucció de l’accident realitzat pel grup ERAT, amb seu a Mèrida.

Notícies relacionades

Les primeres hipòtesis de l’accident van apuntar al fort temporal que feia aquell dia, amb intenses pluges, i a un possible petit excés de velocitat, però els informes ja en marxa, alguns dels quals trigaran mesos, seran claus per confirmar o no aquestes primeres línies d’investigació i establir, en definitiva, de forma fefaent el que va passar a la localitat de Cerdedo-Cotobade la nit de Nadal. 

La condició d’investigat que té en l’actualitat li permet acollir-se per exemple a no declarar davant els agents, com ha sigut el cas. Si hagués comparegut com a testimoni, estaria obligat a respondre totes les preguntes i a dir la veritat. Quant a la via judicial, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Pontevedra, segons van informar fonts del TSXG, espera l’entrega de l’informe definitiu per prendre una decisió en el marc de les diligències ja obertes.