Barcelona

Troben cocaïna, heroïna i haixix al narcopís de Miguel Ricart

L’home vinculat al crim d’Alcàsser es manté a la comissaria junt amb un altre detingut

Troben cocaïna, heroïna i haixix al narcopís de Miguel Ricart
2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han intervingut cocaïna, heroïna i haixix al narcopís del barri del Raval en el qual ahir van detenir Miguel Ricart, que va ser condemnat per la seva participació en l’anomenat crim d’Alcàsser.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, Ricart, que és a la comissaria dels Mossos a les Corts de Barcelona junt amb l’altre detingut en l’operació, passarà a disposició judicial probablement demà, acusat d’un delicte contra la salut pública.

Al narcopís, situat al carrer de l’Aurora del barri del Raval, els agents també van localitzar eines per a la manipulació de drogues.

Una vegada portat a terme el dispositiu policial d’ahir, els Mossos i la Urbana han tornat la vivenda al seu propietari.

L’objectiu d’aquesta actuació era detenir el responsable d’aquest narcopís, que va resultar ser Miguel Ricart, de 53 anys, condemnat el 1997 per haver sigut considerat culpable del crim d’Alcàsser, en el qual van ser torturades, violades i assassinades tres adolescents de 14 i 15 anys d’aquest municipi.

La investigació sobre aquest narcopís es va iniciar fa mesos, davant la qual cosa es va crear un equip conjunt entre els Mossos i la Guàrdia Urbana, amb agents de la unitat d’investigació i de la unitat territorial de Ciutat Vella de la policia local barcelonina.

Ricart va ser condemnat a penes que sumaven 170 anys de presó, però des del 2013 està en llibertat. Va sortir del centre penitenciari d’Herrera de la Mancha (Ciudad Real) el novembre d’aquell any, després de veure reduïda la seva sentència a 21 anys per la suspensió de la denominada doctrina Parot.

La seva detenció es produeix un mes després que el Jutjat d’Instrucció número 6 d’Alzira, que dirigeix la investigació de la peça separada del cas Alcàsser que es manté oberta, hagi ordenat o autoritzat diverses proves de restes trobades a la fossa on van ser enterrades les tres menors després de ser assassinades.

Notícies relacionades

Les peticions han partit de l’Associació Laxshmi per a la lluita contra el crim –que exerceix l’acció popular– que ha sol·licitat al jutjat que doni un impuls processal al cas.

Ricart va ser l’únic processat, mentre que Antonio Anglés encara és buscat pels assassinats de la Toñi, la Miriam i la Desirée, els cossos de les quals van ser trobats semienterrats el gener del 1993 –fa ara 29 anys– en un paratge muntanyós de la localitat valenciana de Tous.