El 2018

La màfia va perdre un camió amb 900 quilos d’haixix en l’ensorrament del pont de Gènova

La ‘Ndrangheta i la Camorra han intentat recuperar el vehicle

jcarbo44660410 fotogaleria genova180814171407

jcarbo44660410 fotogaleria genova180814171407 / ANDREA LEONI

1
Es llegeix en minuts
EFE

La màfia italiana va perdre un camió carregat amb 900 quilograms d’haixix després de l’ensorrament del pont Morandi a la ciutat de Gènova (Itàlia) el 14 d’agost del 2018, segons els documents d’una investigació realitzada pels Carrabiners.

D’acord amb l’informe, publicat aquest dimecres, dues de les màfies amb més poder del país, la ‘Ndrangheta (establerta a Calàbria) i la Camorra (de la Campània), van mirar de recuperar el vehicle sinistrat en el tràgic accident, on van morir 43 persones.

En una conversa telefònica interceptada i difosa pel diari ‘Il Corriere Della Sera’ s’escolta un dels caps de la ‘Ndrangheta negociar amb un altre col·laborador la manera més efectiva d’aconseguir la droga gràcies als seus contactes amb la indústria ferrovellera.La transcripció

indústria ferrovellera.La transcripció«Llavors, quan es va esfondrar el pont Morandi, si vas al primer vídeo, va caure una furgoneta. És un cargo groc, es veu molt bé perquè és groc, amb una cambra frigorífica petita», va indicar el líder.

«Va xocar amb una furgoneta, ho sé, ho sé. Van dir que volien anar a buscar-la», va contestar l’altre.

A la qual cosa el cap va respondre: «Puc fer una cosa, fem 50 i 50, jo el venc i et quedes amb el 50%, tot i que no ho vas pagar».

En la trucada tots dos es pregunten pel parador del vehicle, que presumptament era en un desballestament pròxim a Calàbria, i un dona consells per transportar la mercaderia a la cambra frigorífica.

4.000 euros per quilo

El botí ofert per la feina era d’uns 4.000 euros per cada quilo de droga.

Tanmateix, les autoritats han reconegut que no saben si finalment els criminals van poder recuperar la mercaderia

L’informe sobre aquesta circumstància forma part de l’últim cop policial contra la ‘Ndrangheta a diverses províncies del nord i el sud del país, pel qual aquest dimarts es van confiscar béns i actius financers amb un valor de 4 milions d’euros.

Notícies relacionades

Després de la notícia, el ministre de l’Interior italià, Matteo Piantedosi, va valorar la feina de la magistratura i de les forces de l’ordre contra «les organitzacions criminals que colpegen el teixit econòmic i social del país».

«Acabar amb les organitzacions que gestionen el tràfic de substàncies estupefaents és fonamental per garantir la seguretat i la legalitat a les nostres ciutats», va afegir.