Escrit d’acusació

La fiscalia demana quatre anys i mig de presó i 1,6 milions per als acusats del robatori d’Atrio

El ministeri públic considera que Constantin Dumitru i Priscila Lara Guevara es van posar d’acord per allotjar-se a l’hotel i emportar-se les 45 ampolles

La fiscalia demana quatre anys i mig de presó i 1,6 milions per als acusats del robatori d’Atrio
2
Es llegeix en minuts

La fiscalia demana quatre anys i mig de presó i 1,6 milions per als acusats del robatori a l’hotel Atrio de Càceres. Després de mesos d’instrucció, el cas ha fet un pas més aquest dimecres amb la presentació de l’escrit d’acusació del ministeri públic.

D’aquesta manera, la fiscal que instrueix la causa considera Constantin Dumitru i Priscila Lara Guevara, els dos detinguts i a presó provisional des de finals d’estiu, coautors d’un delicte de robatori amb força en establiment públic que té una especial gravetat per l’elevada quantia dels objectes robats.

El Codi Penal recull penes màximes de sis anys de presó per a aquest tipus de delictes. Respecte a la petició de responsabilitat civil, el valor que es reclama és el preu en el qual s’han taxat les ampolles. Es dona la circumstància que aquesta quantitat no seria per als amos de l’hotel sinó per a la companyia d’assegurances, ja que ja va indemnitzar els propietaris per les ampolles.

L’escrit d’acusació ja ha sigut presentat al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Càceres. En el document el ministeri públic exposa la seva postura sobre els presumptes fets.

Recull que «la parella, posada de comú acord i guiada per l’ànim de lucre, es va allotjar a l’hotel el 26 d’octubre amb la intenció d’accedir al celler i robar vins d’elevat valor, entre els quals l’ampolla de Chateau d’Yquem valorada en 350.000 euros».

Així, després de sopar al restaurant, la parella va realitzar una visita guiada al celler i cap a les 00.20 hores van pujar a la seva habitació. Dues hores més tard, a les 2.10 hores del 27 i octubre, l’acusada va trucar a recepció demanant una amanida i interessant-se pel temps en què trigaria a ser servida. L’empleat li va comunicar que estava sol i que trigaria 10 minuts a poder portar-li l’amanida.

L’acusat va baixar en dues ocasions al celler

Notícies relacionades

D’aquesta manera, l’acusat va aprofitar el moment per dirigir-se a la recepció i agafar una clau electrònica «amb què va acudir al celler», no obstant, no va poder obrir-la perquè no era l’adequada. Així que l’acusada, de nou, va trucar a recepció per demanar unes postres i llavors en aquell interval, l’acusat va tornar a baixar per apoderar-se de la clau mestra.

Va obrir el celler, va accedir a la sala de tastos i es va apoderar de les 45 ampolles valorades en 1,6 milions. A les 6.00 hores la parella va abandonar l’hotel.