Trobat el nadó segrestat en un hospital de Bilbao

  • Els agents localitzen el nounat a la porta d’un pis d’un edifici de vivendes

  • La segrestadora, que havia dit als seus veïns que estava embarassada, havia intentat emportar-se altres nens

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ertzaintza ha trobat aquest dijous, pels volts de dos quarts de nou del matí, el nadó segrestat dimecres a la nit a l’Hospital de Basurto (Bilbao). Els agents, segons informa ‘El Correo’, l’han trobat a l’estora d’una porta del vuitè pis del portal número 26 del barri bilbaí de Santutxu, en bon estat de salut i amb la pinça del cordó umbilical col·locada. La segrestadora havia intentat emportar-se altres nounats del mateix hospital. Segueix en marxa el dispositiu policial per localitzar la dona.

El nadó, que té tot just dos dies de vida, va ser presumptament segrestat per una dona de 24 anys, de complexió forta i cabells arrissats i llargs, recollits amb una cua. Va entrar a l’habitació vestida de sanitària sota l’excusa de portar a terme una prova mèdica al nounat –de tres quilos de pes– abans de donar l’alta hospitalària. La mare, estranyada per la tardança, va avisar la seva parella i la direcció del centre, que van començar a buscar a l’hospital i als voltants, papereres i contenidors inclosos.

La lladre va ser vista per última vegada, cap a les onze de la nit, amb una samarreta blanca de màniga curta, unes malles amb dibuixos estampats, vambes i un bolso negre amb forma de mitja lluna, creuat a tall de bandolera. La policia autonòmica va difondre la imatge a les xarxes socials per sol·licitar la col·laboració ciutadana en la recerca del nounat.

Deia que estava embarassada

La dona va intentar, pel que sembla, raptar abans sense èxit altres nounats entrant a diverses habitacions de l’àrea de Maternitat del centre sanitari. Així ho ha indicat a Vitòria el conseller de Seguretat, Josu Erkoreka. La dona havia assegurat als seus veïns del barri de Santutxu que estava embarassada i, junt amb els seus pares, havia comprat roba i una cadira de nadó.

Segons les primeres investigacions portades a terme, l’autora dels fets –que ha sigut identificada per l’Ertzaintza però que segueix en parador desconegut– va accedir a l’hospital cap a les nou de la nit i, fent-se passar per personal sanitari, va segrestar un nadó de la planta de Ginecologia i va fugir. Portava el nadó als braços i també una bossa rectangular de ràfia.

Segons ‘El Correo’, la raptora va entrar al portal i va pujar a l’ascensor fins al vuitè pis. Va tocar el timbre d’una de les portes i va deixar el nadó a l’estora. A la vivenda hi havia una dona, que, segons el diari de Bilbao, ha treballat com a auxiliar d’infermeria en una clínica ginecològica i de governanta en una residència. Va ser ella la que va avisar els serveis d’emergència. Els policies sospiten que la presumpta lladre havia intentat entrar en altres portals, fins que ho va aconseguir en un.

Notícies relacionades

En declaracions als periodistes, el fill de la propietària de la vivenda ha comentat que el nadó estava en perfectes condicions, net i intacte. Des de primera hora del matí sabien que havia sigut robat un nounat a Basurto. A l’obrir la porta i trobar el cosset a l’estora, la dona, que es diu Alicia, es va posar nerviosa i va trucar ràpidament al 112. Els agents van trigar pocs minuts a arribar-hi. «La meva mare estava histèrica i atacada, però tot ha sortit bé. El nadó estava molt tranquil, gairebé adormit», ha explicat el jove, que ha insistit que ni ell ni la seva mare van veure la presumpta lladre.

Protocol

El juny del 2014, després que una dona de 36 anys intentés segrestar un nounat a l’Hospital Donostia (Sant Sebastià), on feia dos anys havia ocorregut un cas similar, el servei basc de salut (Osakidetza) va aprovar un nou protocol per minimitzar el risc de «separació accidental o robatori» dels nadons a les instal·lacions sanitàries. Segons el text, tots els nounats han de sortir de l’habitació acompanyats per un progenitor o familiar autoritzat.

Temes:

Bilbao Segrestos