Investigació en marxa

Els veïns que van trobar el cadàver del veí assassinat a Premià també el van gravar

  • Els Mossos posaran els fets en coneixement de la fiscalia perquè les imatges han corregut per grups de WhatsApp, tal com lamenta un veí que ha contactat amb aquest diari

Els veïns que van trobar el cadàver del veí assassinat a Premià també el van gravar
2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jove arrestat per assassinar el seu company de pis la matinada de dissabte passat a Premià de Mar (Maresme), que es va fer una ‘selfie’ amb el cadàver de la víctima abans de fugir, no va ser l’únic que va prendre imatges de l’escena del crim. Segons ha relatat un veí del municipi a aquest diari, i han confirmat fonts policials, els dos veïns que van trobar el cos sense vida de Nelson, seminú i completament cobert de sang, també van gravar un vídeo amb el seu telèfon mòbil abans d’avisar els Mossos d’Esquadra. Les imatges que van prendre tots dos han corregut «per nombrosos grups de WhatsApp», lamenta aquest veí, que a més coneixia Nelson, la víctima. Els Mossos informaran la fiscalia de l’ocorregut.

El Nelson, un home originari d’Hondures de 35 anys d’edat, portava temps a Espanya i havia regentat dos bars. El primer era un establiment anomenat Bon Gust, ubicat davant el seu domicili particular, al carrer Núria, al centre de Premià de Mar. «Però el propietari del local va apujar el preu del lloguer i va haver de deixar-lo», explica el veí que ha contactat amb aquest diari i prefereix mantenir-se en l’anonimat. El segon bar, que es diu Oasis, continua tancat des de la mort del Nelson. Casat amb un altre home, havia acollit al seu domicili el Bryan, el jove arrestat per matar-lo a ganivetades, feia poques setmanes. El Nelson i el Bryan eren hondurenys, de Trinidad, Santa Bárbara, segons els mitjans del país sud-americà. Tots dos es coneixien i el Nelson li va obrir les portes de casa seva quan el Bryan va travessar l’oceà per buscar-se un futur a Espanya.

«Em sap molt de greu el que ha passat i que la gravació de vídeo estigui circulant per internet», critica el veí. La imatge del Nelson, mort i ensangonat, ha quedat exposada en dues ocasions. Perquè el Bryan, després de matar-lo, es va fer una ‘selfie’ amb el polze aixecat en senyal d’aprovació al costat del cádaver i la va enviar a un amic d’Hondures. Aquesta imatge –tot i que la majoria de mitjans de comunicació hondurenys l’han publicat pixelada– ha acabat divulgant-se. I perquè els dos joves que el van trobar sense vida, desatenent les advertències policials, van acabar compartint el contingut i ha escapat al seu control.

La troballa del cadàver

Notícies relacionades

Divendres passat, entrada la nit, els dos companys de pis es van embolicar en una violenta baralla que va acabar amb el Bryan matant a punyalades el Nelson. Després de matar-lo, el Bryan es va fer la ‘selfie’ i va fugir. Va deixar els llums encesos i la porta entreoberta. Hores més tard, dos veïns que tornaven a casa cap a les quatre de la matinada van veure el llum encès i la porta mal tancada. Van acudir a comprovar què ocorria i van descobrir el cadàver del Nelson, a qui coneixien personalment, van gravar l’escena del crim i van trucar a la policia.

Els Mossos d’Esquadra van tenir clar des del començament que el Bryan era el principal sospitós. El jove, que va estar en parador desconegut fins al migdia de diumenge, seguint instruccions de la seva mare, segons mitjans hondurenys, es va entregar a la justícia espanyola acudint a la comissaria de la policia catalana a Mataró.