Un jove accepta una condemna pels desordres en un macrobotellon de la Mercè

Un jove accepta una condemna pels desordres en un macrobotellon de la Mercè

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts

Un jove ha acceptat una condemna d’un any i mig de presó –que se li ha suspès a canvi que faci treballs comunitaris– per causar desordres i donar una puntada de peu a un mosso d’esquadra durant el macrobotellon a la plaça d’Espanya de Barcelona durant la Mercè del 2021, segons informa Europa Press.

El judici d’aquest dimarts a la Secció 21 de l’Audiència de Barcelona s’ha saldat amb un acord entre la defensa i la Fiscalia, que inicialment demanava una condemna de set anys de presó pels delictes de desordres, atemptat i lesions lleus.

Aquest acord implica que l’home reconeix els fets pels quals se l’ha portat a judici: participar en els desordres en els quals es van cremar vehicles i es van fer malbé casetes d’obra, llançar ampolles de vidre contra els antiavalots dels Mossos i donar una puntada de peu a un agent que intentava detenir-lo.

Per aquesta puntada de peu se l’ha condemnat a un delicte de lesions lleus se li ha imposat una multa de 1.080 euros, a més de 420 euros més que ja ha pagat al policia com a indemnització.

Acord amb la fiscalia

Notícies relacionades

Com que hi ha hagut acord entre fiscalia i defensa, i ja que el jove no té antecedents, en el mateix judici el jutge li ha suspès la pena de presó a canvi que no reincideixi en els pròxims tres anys i faci treballs comunitaris durant un màxim de 15 mesos.

Per rebaixar-li la pena, s’ha tingut en compte com a atenuants que el noi va indemnitzar el policia lesionat ja abans del judici i que en el seu moment va actuar sota els efectes de l’alcohol.