Condemnat un guàrdia civil per tirotejar-ne un altre després de proposar un intercanvi de parelles

Tots dos d’uniforme i armats, van discutir en un parc passejant el gos

Condemnat un guàrdia civil per tirotejar-ne un altre després de proposar un intercanvi de parelles
2
Es llegeix en minuts

Els fets van passar el 29 de març del 2017 a la Guàrdia Civil d’Almarza (Sòria). Aquell dia els guàrdies civils, que mantenien bona relació personal i professional, van estar parlant a través de WhatsApp sobre assumptes aliens al servei.

En un moment donat, la conversa es va tornar tensa, quan un agent va suggerir un intercanvi de parelles a un altre, que li va contestar reclamant respecte i serietat amb aquestes qüestions. Malgrat que l’agent es va disculpar, van arribar a intercanviar-se insults i amenaces.

Cap al final del servei, l’agent que va proposar l’intercanvi volia parlar amb el seu company per aclarir les coses i el va localitzar en un parc ja de nit passejant el seu gos. Allà, tots dos d’uniforme i armats, van tornar a discutir fins que l’agent que estava amb el seu gos va decidir tornar a casa, a la qual cosa l’altre va respondre traient l’arma i efectuant un tret que va passar a prop de les cames del guàrdia civil.

Aquest, a l’adonar-se de l’ocorregut, es va abalançar sobre el seu company per treure-li l’arma, però l’altre agent va realitzar un altre tret, la bala del qual se’n va anar a l’aire. Finalment, va aconseguir arrabassar-li l’arma.

Després d’això, els dos agents van anar a la vivenda d’un altre guàrdia civil, que exercia les funcions de comandant, per explicar-li l’ocorregut. Aquest, a qui un dels agents el va acusar d’haver estat bevent quan estava de servei, els va dir que no avisessin el capità perquè si no tots tindrien problemes. Després de recollir els casquets del parc, l’agent víctima dels fets va tornar al pavelló i li va dir al seu company que exercia funcions de comandant que informés el capità, però s’hi va negar, per la qual cosa li va treure el telèfon i va trucar. El capità li va contestar que anava immediatament cap allà.

Llavors van començar a discutir i quan l’agent que estava al comandament anava a marxar a casa, l’altre li va tancar la porta atrapant-li la mà, que va començar a sagnar abundantment.

Baralla i detenció

Van sortir d’allà per anar a casa de l’agent ferit sense deixar de discutir. Però una vegada allà es van involucrar en un forcejament per aconseguir l’arma del guàrdia civil que havia fet els trets al parc. Just en aquell moment va arribar el capità, que va ordenar enviar a l’hospital l’agent ferit i buscar el al seu company que havia realitzat els trets i que va ser detingut poc després.

Notícies relacionades

La Sala Militar ha dictat una sentència, a què ha tingut accés Efe, que desestima els recursos dels agents implicats contra la resolució del Tribunal Militar Territorial Quart. Al guàrdia civil que va realitzar els trets li imposa un any i dos mesos de presó per un delicte relatiu als drets fonamentals i les llibertats públiques pels militars en la seva modalitat de «maltractament d’obra».

També a l’agent que estava de comandant li imposa tres mesos de presó per un delicte contra els deures del servei, mentre que a l’agent que va lesionar la mà d’aquest últim li imposa una multa de 600 euros per un delicte contra l’eficàcia en el servei, a més de 3.000 euros més al guàrdia civil que va ferir.