Investigació

Fereixen a ganivetades a València un jove de 16 anys que passejava amb el seu nòvio

El presumpte agressor, que es desplaça amb bicicleta, va atacar la parella sense intercanviar-hi ni una paraula a Campanar

Fereixen a ganivetades a València un jove de 16 anys que passejava amb el seu nòvio
2
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez

Un menor de 16 anys va ser ferit per ganivetades aquest dimarts a la nit per un desconegut quan passejava amb la seva parella, un altre noi de la mateixa edat, per un carrer del barri valencià de Campanar. La víctima va rebre dues ganivetades, una a l’espatlla i una altra al maluc, a més de talls a la cara, als braços i a les mans al mirar de forcejar amb l’agressor, que va fugir del lloc després que l’altre adolescent, que va resultar il·lès, li tirés una pedra per defensar el seu company.

L’atac, que aparentment no es va produir per qüestions d’odi envers la condició sexual de la víctima –o almenys el presumpte agressor no ho va expressar en cap moment durant l’agressió–, es va produir a la 1.30 hores de la passada matinada, quan tots dos menors anaven tranquil·lament pel carrer Valle del Ballester de València. A l’altura de l’encreuament amb l’avinguda Pío XII un home de mitjana edat, que anava amb bicicleta, va abordar els joves i sense dir-los ni una paraula va treure una navalla, tipus papallona, mirant de clavar-los ganivetades sense cap motiu aparent.

Un dels menors, tots dos de 16 anys, va aconseguir sortir-ne il·lès, però l’altre va ser ferit a l’espatlla i al maluc. A més de talls per arma blanca als braços, amb què hauria mirat de protegir-se. L’altre noi va agafar una pedra i amb ella va aconseguir que l’agressor aturés la seva actitud i marxés del lloc.

Notícies relacionades

Ràpidament es van desplaçar a la zona on s’havia produït l’agressió amb arma blanca diverses patrulles de la Policia Nacional i de la Policia Local, tot i que el sospitós ja havia fugit. Així mateix una ambulància va atendre el menor ferit, de 16 anys i nacionalitat veneçolana, i el van traslladar d’urgència a l’Hospital Clínic de València. L’adolescent presentava dues ganivetades, la més profunda a l’espatlla, i lesions defensives amb talls als braços, a les mans i a la cara. Per sort, cap de les ganivetades va afectar òrgans vitals i el jove es recupera favorablement.

L’altre adolescent, que va resultar il·lès, es va enfrontar a l’agressor amb una pedra i va aconseguir que aturés la seva actitud

La Policia Nacional investiga aquesta temptativa d’homicidi i mira d’identificar-ne el presumpte agressor, un home de mitjana edat que sol desplaçar-se amb bicicleta. En principi, l’agressió no s’hauria produït per motius d’odi envers els homosexuals, tot i que aquest aspecte s’haurà d’aclarir quan el sospitós sigui detingut i interrogat. De fet, tot just mitja hora abans una persona amb trets similars i també amb bicicleta va mirar d’agredir un altre vianant sense causa aparent.